Rusi sú v krasokorčuľovaní lídrami, zahviezdil 18-ročný Japonec

Ruský majster Európy Mark Kondratiuk.
Ruský majster Európy Mark Kondratiuk. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. feb 2022 o 08:55

Rusko dostala na čelo 15-ročná Kamila Valijevová.

Krasokorčuľovanie na ZOH v Pekingu 2022

PEKING. Ruskí krasokorčuliari figurujú pred pondelkovým vyvrcholením na čele tímovej súťaže na ZOH v Pekingu.

Po piatich z ôsmich súťaží majú na konte 45 bodov, o tri viac ako druhé USA. Na tretej priečke je priebežne Japonsko s 39 bodmi.

Celkové poradie (po 5 z 8):

1. ROC 45 bodov, 2. USA 42, 3. Japonsko 39, 4. Kanada 30, 5. Čína 29

Nepostúpili do finále:
6. Gruzínsko 22, 7. Taliansko 20, 8. Česko 15, 9. Nemecko 8, 10. Ukrajina 8

Vo finálových voľných jazdách pokračuje už iba päť tímov, ktoré dosiahli najlepšie výsledky v krátkych programoch jednotlivých kategórií.

Tím ROC dostala v Capital Indoor Stadium na čelo iba 15-ročná topfavoritka Kamila Valijevová, ktorá jasne dominovala v krátkom programe žien a so známkou 90,18 iba tesne zaostala za vlastným svetovým rekordom (90,45).

Pred krátkym programom žien boli na čele Američania, ale Karen Chenová sa nevyhla chybám, ocitla sa aj na ľade a skončila až piata.

Cenné body pre Japonsko získala vďaka druhému miestu Wakabu Higučiová. Štvrtú pozíciu pre obhajcov zlata Kanaďanov potom potvrdila Madeline Schizasová, do finále sa vďaka pomocným bodom pri rovnosti s Gruzínskom prebojovala aj domáca Čína.

Vo voľných jazdách mužov zažiaril 18-ročný Japonec Juma Kagijama, ktorý vyhral vo skvelom osobnom rekorde 208,94 bodu a potvrdil medailové ambície svojej ekipy.

Druhú priečku obsadil Rus Mark Kondraťjuk (181,65) pred Američanom Vincentom Zhouom.

"Všetko mi dnes vyšlo perfektne," tešil sa po svojej jazde Kagijama.

O medailách v tímovej súťaži sa definitívne rozhodne v pondelok po voľných jazdách športových dvojíc, tanečných párov a žien.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Krasokorčuľovanie»Rusi sú v krasokorčuľovaní lídrami, zahviezdil 18-ročný Japonec