Kozák vyradil Stocha. Neviem si s ním predstaviť spoluprácu, tvrdí

Ján Kozák počas súboja slovenskej reprezentácie s Nemeckom. Teraz musí ušiť taktiku ďalšie veľké mužstvo.
Ján Kozák počas súboja slovenskej reprezentácie s Nemeckom. Teraz musí ušiť taktiku ďalšie veľké mužstvo. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|23. aug 2016 o 11:14

Reprezentačný tréner nenominoval na zápas proti Anglicku ani zraneného Weissa, vybral si nové mená.

BRATISLAVA. Minulý týždeň upútal Miroslav Stoch v play off Európskej ligy dvoma krásnymi gólmi v drese Fenerbahce Istanbul. V nominácii národného tímu na kvalifikačný zápas však nie je.

„Dal som mu v minulosti strašne veľa priestoru. Boli s ním problémy, ale pomohol nám. Uznávam ho ako hráča. Po majstrovstvách Európy však nastala situácia, že si neviem predstaviť s ním ďalšiu spoluprácu,“ vysvetlil tréner reprezentácie Ján Kozák.

Stoch údajne už počas kvalifikácie o postup na ME odmietol nastúpiť na posledné minúty v zápase v Luxembursku. Problémy podobného charakteru mal vraj aj počas ME.

Problémový hráč

Stoch patrí medzi  našich najšikovnejších ofenzívnych futbalistov, v minulosti však mal povesť problémového hráča. Okrem krásnych gólov médiá často spomínali jeho návštevy nočných klubov, jazdu pod vplyvom alkoholu či vystrájanie na rôznych večierkoch. Kozák ho v úvode svojho pôsobenia pri národnom tíme tiež z nominácie vynechal.

„Všetci vieme, že je to kvalitný futbalista, ale v poslednom čase sa o ňom popísalo veľa. Treba mu pomôcť, inak bude ťažko napredovať. Na športovca toho vyviedol veľa. V danej situácii si neviem predstaviť, že by som ho nominoval,“ tvrdil Kozák v júni 2013.

Miroslav Stoch.
Miroslav Stoch. (Autor: SITA)

V auguste 2011 Stocha z nominácie načas vyradil aj vtedajší kouč reprezentácie Vladimír Weiss. „Musí pristáť na zemi a uvedomiť si, že všetko má svoje hranice. Je to mladý človek, kúpi si krásne auto, kúpi si ferrari, nech si kúpi aj helikoptéru, ale poctivá robota a disciplína musí byť,“ povedal vtedy Weiss.

Stoch odohral za národný tím 55 zápasov, dal šesť gólov. Ten najpamätnejší strelil v kvalifikácii o postup na ME 2016 proti Španielsku.

Viacero nových mien

Kozák nominoval na úvodný zápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 proti Anglicku (4. septembra o 18.00 v Trnave) aj nováčikov Jakuba Holúbka s Jakubom Považancom.

Holúbek (vpravo) len pred nedávnom zmenil dres. Teraz si oblečie aj ten reprezentačný.
Holúbek (vpravo) len pred nedávnom zmenil dres. Teraz si oblečie aj ten reprezentačný. (Autor: TASR)

Po dlhšom čase sa do národného tímu vracia ďalší stredopoliar František Kubík, v nominácii naopak chýbajú účastníci MS 2010 v JAR i EURO 2016 vo Francúzsku Vladimír Weiss ml. a Miroslav Stoch.

Nominácia Slovenska na zápas s Anglickom:

brankári:
Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Novota (Rapid Viedeň), Martin Dúbravka (Slovan Liberec)

obrancovia:
Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Lukáš Pauschek (SK Mladá Boleslav), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Norbert Gyömbér (Pescara Calcio), Ján Ďurica (Trabzonspor), Tomáš Hubočan (Olympique MArseille)

stredopoliari:
Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Jakub Holúbek (AS Trenčín), Filip Kiss (Fk Haugesund), Robert Mak (Zenit Petrohrad), František Kubík (Slovan Bratislava), Jakub Považanec (FK Dukla Praha), Juraj Kucka (AC Miláno), Ján Greguš (FC Kodaň), Dušan Švento (Slavia Praha), Marek Hamšík (SSC Neapol)

útočníci:
Ondrej Duda (Herta BSC Berlín), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák vyradil Stocha. Neviem si s ním predstaviť spoluprácu, tvrdí