Kozák: "Máme to nacvičené, Čišo si výborne nabehol"

SITA|16. júl 2008 o 12:19

BRATISLAVA 16. júla (SITA) - S pocitom dobre odvedenej práce mohli v utorok v noci nastupovať do lietadla smer Bratislava futbalisti Artmedia Petržalka. Zverenci trénerského dua Vladimír Weiss - Michal ...

BRATISLAVA 16. júla (SITA) - S pocitom dobre odvedenej práce mohli v utorok v noci nastupovať do lietadla smer Bratislava futbalisti Artmedia Petržalka. Zverenci trénerského dua Vladimír Weiss - Michal Hipp totiž zvíťazili v prvom zápase 1. predkola Ligy majstrov 2008/09 na trávniku maltského tímu FC Valletta 2:0 a pred stredajšou odvetou na Štadióne NTC SFZ v Senci si vytvorili pohodlný náskok. "Myslím si, že v pohárovej Európe je to dobrý výsledok. Išli sme tam s tým, aby sme neinkasovali, čo sa nám podarilo. Preto musíme byť spokojní," začal svoje hodnotenie utorňajšieho duelu kapitán Ján Kozák ml.

Oba presné zásahy "bielo-čiernych" boli ako cez kopirák. Rohový kop v podaní spomínaného špílmachra Kozáka a na druhom konci presné zakončenie obrancu Mariána Čišovského. Prvýkrát hlavou, o štyri minúty neskôr dokonca plecom. "Presne vieme, ako kopeme tieto štandardky, máme to nacvičené. Naozaj to boli dva úplne rovnaké góly. Čišo si výborne nabehol na moje centrované lopty," skonštatoval 28-ročný slovenský reprezentant, podľa ktorého domáce mužstvo úradujúceho majstra SR v ničom neprekvapilo: "Už pred cestou tam nás upozorňovali, že majú dvoch-troch šikovných hráčov. My sme sa však chceli predovšetkým sústrediť na svoju hru. Náš výkon rozhodne nebol stopercentný, ale na Malte sme splnili to, čo sme si predsavzali. Máme vytvorenú výbornú pozíciu, ale aj tak nesmieme nič podceniť. Ak v odvete podáme zodpovedný výkon, som presvedčený, že bez problémov postúpime."

Utorňajší duel na štadióne Ta´Qali sprevádzali na slovenské pomery nezvyčajné podmienky. Ešte v čase výkopu o 20.00 h bolo 27°C a ihrisko bolo pokryté nezvyčajne vysokou trávou. "Sme futbalisti a musíme sa vedieť prispôsobiť všetkému, aj keď priznávam, že v tom teple to nebolo jednoduché. Z dôvodu vysokých teplôt majú na Malte schválne hrubšiu a vyššiu trávu, ktorá mi pripomínala umelý povrch. Aj s týmto sme mali zo začiatku trochu problémy, ale potom sme si zvykli," dodal Ján Kozák.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Kozák: "Máme to nacvičené, Čišo si výborne nabehol"