Kozák mal na zraze 12 hráčov, Nemec sa pripojí v Izraeli

Tréner A-tímu Ján Kozák (vpravo) a jeho asistent Štefan Tarkovič.
Tréner A-tímu Ján Kozák (vpravo) a jeho asistent Štefan Tarkovič. (Autor: SITA)
SITA|2. mar 2014 o 18:18

Tréner chce vyskúšať mladých futbalistov Samuela Štefánika, Norberta Gyömbéra alebo aj Filipa Kissa.

SENEC. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal na nedeľňajšom zraze v Senci pred prípravným zápasom v Izraeli (streda 5. marca o 18.30 h SEČ v Netanyi) tucet hráčov.

Vo výbere na prvý duel SR v kalendárnom roku 2014 chýba brankár Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik, ktorý sa zranil minulý týždeň v ligovom stretnutí proti Ostrave.

"Kozáčikovo zranenie je vážnejšie a nebude k dispozícii. Nikoho sme za neho nepovolali. Adam Nemec sa pridá k mužstvu až v Izraeli, pretože v pondelok absolvuje ligový duel," uviedol Kozák.

Vyskúša mladých

"Chceme vyskúšať Samuela Štefánika, v Holandsku hráva pravidelne. Norbert Gyömbér by mohol byť alternatívou na pozícii defenzívneho záložníka. Filip Kiss bol v silnom Cardiffe, kde nedostával priestor. Po prestupe do Škótska sa mu darí veľmi dobre a chcem ho vidieť v konkurencii našich futbalistov."

V renkingu FIFA patrila Izraelu vo februárovom vydaní 56. pozícia, tím SR je na 54. priečke. V predchádzajúcich vzájomných súbojoch Slováci dvakrát zvíťazili 1:0, raz sa zrodila remíza 2:2.

Koncom mája aj proti Čiernej Hore a Rusku

Slovenská mužská futbalová reprezentácia odohrá 23. mája 2014 prípravný zápas proti Čiernej Hore. Miesto ani čas stretnutia ešte nie sú známe.

Zverenci trénera Jána Kozáka by sa mali tri dni po dueli s Čiernou Horou predstaviť v Petrohrade aj proti domácemu Rusku.

Aktualizovaná nominácia

Prípravný zápas v Izraeli - streda 5. marca o 18.30 h SEČ v Netanyi):

Brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Tomáš Košický (Novara/Tal.)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool /Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Kornel Saláta (Tom Tomsk/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň/ČR)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen/Hol.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss ml. (Lekhwiya SC/Katar), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň/ČR), Miroslav Stoch (PAOK Solún/Gréc.)

Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Adam Nemec (Union Berlín/Nem.), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.)

Náhradníci:

Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.)

Obrancovia: Pavol Farkaš (Ternana/Tal.), Ľubomír Michalík (FC Kajrat Almaty/Kaz.), Marek Čech (FC Bologna/Tal.)

Stredopoliari: Tomáš Kóňa (FK Senica), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Erik Jendrišek (Energie Cottbus/Nem.)

Útočníci: Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), František Kubík (Ergotelis FC/Gréc.), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák mal na zraze 12 hráčov, Nemec sa pripojí v Izraeli