Kozák brankára nemení, proti Španielom bude chytať Kozáčik

Matúš Kozáčik chytal proti Ukrajine bezchybne a príležitosť dostane aj proti Španielsku.
Matúš Kozáčik chytal proti Ukrajine bezchybne a príležitosť dostane aj proti Španielsku. (Autor: TASR)
TASR|6. okt 2014 o 07:11

Najskúsenejší slovenský brankár Ján Mucha sa síce vracia do národného tímu, proti Španielsku však bude iba náhradníkom Matúša Kozáčika.

SENEC. Kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák má jasno v otázke, koho pošle do brány vo štvrtkovom zápase kvalifikácie o postup EURO 2016 proti Španielsku.

Do národného tímu sa síce po zranení vrátil Ján Mucha, výkonom v kvalifikačnom zápase na Ukrajine (1:0) však presvedčil o svojich kvalitách Matúš Kozáčik. Gólman Viktorie Plzeň by si mal podľa slov Kozáka zachytať aj v Žiline proti Španielom.

Neurobil žiadnu chybu

"Jano Mucha je náš najskúsenejší brankár, ktorý pre reprezentáciu urobil veľa, ale na Ukrajine dostal príležitosť Matúš Kozáčik. Je to tiež ostrieľaný brankár, ktorý má niečo odchytané a proti Ukrajine neurobil žiadnu chybu. Podal dobrý výkon, preto proti Španielsku nie je dôvod niečo meniť," povedal Kozák.

Iba dva dni voľna

Slováci budú mať po zápase proti Španielsku len dva dni voľna, už v nedeľu nastúpia na ďalší dôležitý súboj v Bielorusku.

"Nemám takú skúsenosť, aby mužstvo v priebehu štyroch dní odohralo dva takéto ťažké zápasy. V máji sme síce modelovali podobný scenár, ale išlo o prípravné zápasy s Čiernou Horou a v Rusku. Teraz to bude náročnejšie, pretože ide o kvalifikáciu," naznačil Kozák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák brankára nemení, proti Španielom bude chytať Kozáčik