Kozáčik chytal za Spartu v Gambrinus lige po 10 mesiacoch

SITA|16. aug 2009 o 13:46

Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik sa po desiatich mesiacoch opäť predstavil medzi žrďami v ligovom zápase drese tímu českej najvyššej súťaže Sparta Praha.

PRAHA.

V sobotňajšom dueli 4. kola Gambrinus ligy vychytal dvadsaťpäťročný Slovák v súboji s Kladnom čisté konto a pričinil sa tak o víťazstvu 2:0 nad Kladnom. Pre "rudých" to bol dokonca premiérový triumf v aktuálnom ročníku. Rodák z Dolného Kubína nahradil v bránke Jaromíra Blažeka, ktorý pre trest za dve žlté karty nenastúpi v zápase 4. predkola Európskej ligy UEFA so slovinským Mariborom.

"Aby som sa pripravil a zachytal si, odohral som aj duel s Kladnom. Cítil som sa dobre, ale vo štvrtok nás čaká úplne iný zápas. Hral som doma, za chrbtom som mal skvelých fanúšikov a veľa práce som nemal," povedal pre iDnes.cz Matúš Kozáčik a na margo zápasu s Kladnom ešte dodal: "Takéto stretnutia sú najťažšie. Nič sa nedeje, nič na mňa nejde, no stále je to len 1:0. Stať sa môže čokoľvek. Všetko vyriešil až druhý gól v samom závere," dodal bývalý hráč Slavie Praha. Duel s Mariborom sa odohrá pred výborným publikom. "Ako si udržať koncentráciu? Stále budem musieť dirigovať obranu a nepremýšľať o iných veciach," doplnil Kozáčik.

Nachádzate sa tu:
Domov