Kovaľčuk našiel pri Tatarovi stratenú formu. Vieme, čoho je schopný, vraví Slovák

Iľja Kovaľčuk v drese Montrealu po strelenom góle do siete Philadelphie.
Iľja Kovaľčuk v drese Montrealu po strelenom góle do siete Philadelphie. (Autor: /Matt Slocum - TASR/AP)
SITA|17. jan 2020 o 11:25

Rusko-slovenská dvojica nazbierala proti Philadelphii päť bodov.

BRATISLAVA. Slovenský útočník Tomáš Tatar si vo štvrtkovom zápase zámorskej hokejovej NHL poistil pozíciu najproduktívnejšieho hráča Montrealu Canadiens.

Kanadský klub zvíťazil na ľade Philadelphie Flyers 4:1 a rodák z Ilavy sa na triumfe Montrealu podieľal troma bodmi za jeden gól a dve asistencie.

Kovaľčuk našiel stratenú formu

Dvadsaťdeväťročný krídelník skóroval sedemnásty raz v aktuálnej sezóne, keď sa presadil po deväťzápasovej odmlke.

V 49 dueloch prebiehajúceho ročníka nazbieral už 43 bodov (17+26) a má našliapnuté na prekonanie osobného maxima z predošlej edície profiligy.

Tatar momentálne nastupuje v elitnej formácii Montrealu po boku kanadského centra Phillipa Danaulta a ruského forvarda Iľju Kovaľčuka, ktorý po presune z Los Angeles Kings do Kanady našiel stratenú fazónu.

V siedmich dueloch v novom pôsobiskom nazbieral sedem bodov (3+4) a do siete Flyers skóroval dvakrát.

"Vieme, čoho je Iľja schopný. Nie je to náhoda, že v kariére nazbieral toľko bodov. Cíti sa v tíme dobre a je vidieť, že mu prostredie sadlo.

Sme radi, že sa mu darí a môžeme využiť jeho schopnosti," vyjadril sa slovenský reprezentant v rozhovore pre klubový web.

Mladík Montrealu sa zastal spoluhráčov

Montreal je napriek štvrtkovému víťazstvu mimo priečok zaručujúcich postup do play off. Vo Východnej konferencii figuruje až na 13. mieste a na ôsmy tím stráca sedem bodov.

Kolísavú formu potvrdili hráči Canadiens aj v uplynulých dvoch zápasoch základnej časti. V priebehu dvoch dní najskôr podľahli Chicagu Blackhawks 1:4 a následne triumfovali 4:1 na ľade Philadelphie.

"Neboli sme spokojní s výsledkom proti Chicagu a boli sme sklamaní z nášho výkonu. Preto som rád, že sme si proti Flyers napravili chuť," pokračoval Tatar.

Súboj Montrealu s Philadelphiou priniesol aj zaujímavú pästnú výmenu medzi 19-ročným fínskym útočníkom Canadiens Jesperim Kotkaniemim a o päť rokov starším švédskym obrancom Flyers Robertom Häggom.

V nej mal navrch mladší z dvojice, ktorý zaskočil súpera priamymi ranami do oblasti hlavy a suverénne triumfoval.

"Počínal si prekvapivo veľmi dobre. Má dlhé ruky, takže mal dobrý dosah. Sme veľmi radi, že si takýmto spôsobom zastal spoluhráčov," dodal s úsmevom Tatar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kovaľčuk našiel pri Tatarovi stratenú formu. Vieme, čoho je schopný, vraví Slovák