Kováčik: Futbalový zväz súd neprehral

SITA|27. júl 2011 o 16:30

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik poopravil médiami zlé citovanie rozhodnutia okresného súdu v Bratislave, ktorý mal dať za pravdu marketingovej spoločnosti UFA Sport Slovakia.

BRATISLAVA. Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik poopravil médiami zlé citovanie rozhodnutia okresného súdu v Bratislave, ktorý mal dať za pravdu marketingovej spoločnosti UFA Sport Slovakia a označil jednostrannú výpoveď zmluvného vzťahu zo strany SFZ za neplatnú.

Podľa prvého muža slovenského futbalu spoločnosť UFA Sport Slovakia nevyhrala súd, ako o tom informovali niektoré slovenské médiá.

"Okresný súd vydal predbežné opatrenie, na základe ktorého má náš partner, ktorý namietal výpoveď, do tridsiatich dní podať žalobu na Rozhodcovský súd pri obchodnej a priemyselnej komore. Pre nás zároveň platí, že zväz v tejto chvíli nemôže narábať s marketingovými, reklamnými a televíznymi právami. Nie je pravda, že spoločnosť UFA Sport vyhrala súd," cituje internetová stránka denníka Šport slová Jána Kováčika.

SFZ sa zároveň odvolal voči rozhodnutiu okresného súdu na vyššiu inštanciu, ktorou je krajský súd.

Podľa Jána Kováčika mal SFZ v úmysle dohodnúť sa so zástupcami UFA Sport Slovakia mimosúdnou cestou.

"Iniciovali sme stretnutia s materskou základňou marketingovej spoločnosti, opakovane sme rokovali a hľadali spôsob, ako vyjsť zo vzniknutej situácie. Prečo je to pre nás priorita, rovnako ako možné východiská sú témy, o ktorých budeme v stredu rokovať na výkonnom výbore a potom aj na rade. Celý čas sme však hľadali spôsob, ako sa s UFA kultivovane dohodnúť na rozchode,” dodal prvý muž slovenského futbalu.

SFZ vypovedal zmluvu s UFA v apríli 2011 po nástupe Jána Kováčika na post prezidenta a deklaroval, že agendu súvisiacu s marketingovými, reklamnými a televíznymi právami si bude riešiť sám. Vedenie UFA vzápätí podniklo právne kroky.

Na stredu 27. júla zvolal Ján Kováčik rokovania výkonného výboru a následne aj rady SFZ, na ktorých si hodlá od oboch vrcholných orgánov odobriť zamýšľaný ďalší postup.

Nachádzate sa tu:
Domov