Kostelný: V každom zápase nastupujeme s cieľom vyhrať

Mladí Slováci získali cenu fair-play.
Mladí Slováci získali cenu fair-play. (Autor: TASR)
TASR|17. apr 2017 o 23:46

Cítili sme aj nervozitu, keďže to bol zápas, v ktorom išlo o veľa, poznamenal útočník Miloš Roman.

POPRAD. Prvoradý cieľ je splnený, mladí Slováci budú hrať štvrťfinále.

Dôležitý zápas proti Lotyšsku zvládli slovenskí hokejisti do 18 rokov suverénne, po výsledku 4:0 poslali súpera do boja o záchranu.

Pred opäť výbornou kulisou na popradskom štadióne predviedli ďalší zodpovedný výkon, ktorý vyústil do víťazstva, po ktorom hráči vypočuli želania fanúšikov a prezentovali sa aj víťaznou rybičkou.

Prvé víťazstvo

Kiežby takýchto víťazných rybiček bolo čo najviac, želajú si slovenskí priaznivci i samotní hráči. Víťazstvo nad Lotyšskom chutilo domácim reprezentantom mimoriadne. Bolo pre nich prvé na domácom šampionáte, navyše im zabezpečilo postup medzi osmičku najlepších tímov turnaja.

Nerodilo sa však ľahko. Očakávaná defenzívna ulita Lotyšov sa nekonala, Slováci čelili v úvodnej tretine ofenzívne hrajúcemu súperovi.

"Lotyši začali veľmi aktívne a trochu sme z toho boli prekvapení. Očakávali sme, že sa viac zatiahnu do defenzívy. Od druhej tretiny sme sa s ich hrou vynikajúco vyrovnali a napokon to dobre dopadlo. Lotyši boli pod tlakom prakticky celú druhú tretinu. Bolo by skvelé, keby sme takto hrali v každom zápase," poznamenal útočník Miloš Roman, ktorý k víťazstvu 4:0 prispel jedným gólom.

Mladí Slováci porazili Lotyšov, zabezpečili si postup do štvrťfinále: fotogaléria

18.4.2017

"Som v prvom rade rád, že sa nám podarilo vyhrať. Okrem mňa to padlo aj ďalším trom chalanom a ja sa teším aj za nich. Cítili sme aj nervozitu, keďže to bol zápas, v ktorom išlo o veľa."

"Som preto veľmi rád, že sa nám ho podarilo zvládnuť," netajil radosť útočník druhej formácie, ktorý tiež nechýbal v klbku hráčov, ktorí sa po zápase na ľade spontánne vrhli smerom k fanúšikom, čím vyslyšali prosbu o populárnu víťaznú "rybičku."

Rozhodne zápas so Švajčiarskom

Nielen Miloš Roman, ale aj brankár Jakub Kostelný mal významnú zásluhu na cennom slovenskom víťazstve. Lotyši ho síce zamestnali iba 15-timi strelami, no zápasy s menšou streleckou produkciou súpera bývajú pre brankárov najhoršie.

"Stále som sa snažil nejako sa zahrievať, aby som bol v tempe," poznamenal Kostelný, ktorý nadviazal na dve výborne zvládnuté tretiny zo zápasu s Kanadou a pripísal si čisté konto.

Na snímke slovenský brankár Jakub Kostelný v zápase skupiny A na majstrovstvách sveta v hokeji hráčov do 18 rokov Slovensko - Lotyšsko na zimnom štadióne v Poprade 17. apríla 2017.
Na snímke slovenský brankár Jakub Kostelný v zápase skupiny A na majstrovstvách sveta v hokeji hráčov do 18 rokov Slovensko - Lotyšsko na zimnom štadióne v Poprade 17. apríla 2017. (Autor: TASR)

Aj ním mohol zaujať pozorovateľov, ktorých je na tribúnach popradského štadióna neúrekom. "Snažím sa to nevnímať, ale určite tu je nejaký tlak. Je tu veľa očí, ktoré čakajú, ako sa ukážem. Ja to však neriešim a sústredím sa iba na to, aby som pomohol tímu," uviedol Jakub Kostelný.

Ja idem do každého zápasu stopercentne koncentrovaný a je mi jedno, či je postup v suchu alebo nie. V každom zápase nastupujeme s cieľom vyhrať.


Jakub Kostelný, slovenský brankár

Víťazstvom nad Lotyšskom opadla zo slovenských hráčov ťarcha postupu. Posun medzi osmičku najlepších už zverencom Norberta Javorčíka neujde, otázkou ostane iba ich konečné postavenie v tabuľke A-skupiny.

Utorňajší zápas so Švajčiarskom rozhodne, či pôjdu do štvrťfinále z tretieho alebo štvrtého miesta. "Ja idem do každého zápasu stopercentne koncentrovaný a je mi jedno, či je postup v suchu alebo nie. V každom zápase nastupujeme s cieľom vyhrať," povedal slovenský brankár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kostelný: V každom zápase nastupujeme s cieľom vyhrať