Košice sa po desiatich rokoch chcú dočkať titulu

SITA|31. mar 2009 o 14:00

Hokejové Košice čakajú už desať rokov na majstrovský titul. Ďalšiu šancu na celkovo štvrté prvenstvo v samostatnej slovenskej súťaži majú od stredy.

KOŠICE. Hokejové Košice čakajú už desať rokov na majstrovský titul. Ďalšiu šancu na celkovo štvrté prvenstvo v samostatnej slovenskej súťaži majú od stredy, keď sa vo finále Slovnaft extraligy stretnú s HK 36 Skalica.

Košičania začnú finálovú sériu na štyri víťazstvá v domácom prostredí, Steel Aréna by mala byť vždy vypredaná. V semifinále sa víťaz dlhodobej časti súťaže potrápil so Zvolenom, siedmy zápas a výsledok 8:2 však naznačil stúpajúcu výkonnosť košického tímu.

"Skalica je zaslúžene vo finále. V boji o zlato sa stretnú dva kvalitné tímy a verím, že bude dobrý hokej," vyslovil želanie košický útočník Jan Kopecký. Vo finálovej sérii môže rozhodovať domáce prostredie. Košice so Skalicou v tejto sezóne ešte doma neprehrali, raz z troch súbojov uspeli aj na Záhorí. Na semifinálové trápenie so Zvolenom už v Steel Aréne zabudli, teraz sa sústredia na novú sériu.

"Semifinále je vždy najťažšie. Sme radi, že sme prešli do finále, ktoré je už skôr aj otázkou šťastia a momentálnej pohody a formy. Chceme sa pripraviť zodpovedne na Skalicu a pobiť sa o úspech," tvrdí košický kouč Anton Tomko, ktorý má v tíme množstvo skúsených hráčov.

Oceliari majú vyváženejší tím, jeho hráči už mnohé preskákali. Vlani hrali vo finále so Slovanom, v ktorom prehrávali 0:3, napokon si však vynútili siedmy zápas. Tentoraz by už nechceli, aby sa história opakovala.

"Skalica však bude veľmi ťažkým súperom. V tíme má skvelých hráčov. Keď budeme hrať kolektívne a zodpovedne, môžeme sa presadiť. U nás máme štyri kvalitné útoky, každý z nich sa môže presadiť. Musíme si dávať pozor, aby sme nefaulovali. Tešíme sa na tieto zápasy," uviedol skúsený útočník Peter Bartoš.

Košičania sa v semifinálových zápasoch strelecky trápili, mnohé šance nedokázali premeniť. Dôležitá pre nich bola disciplína.

"Ak chceme predvádzať náš hokej, musíme byť na ľade piati korčuliari - potom to ide," priznáva najproduktívnejší hráč HC Rudolf Huna. Paradoxne, v boji o titul narazia Košičania na súpera, s ktorým hrali predvlani štvrťfinále a vlani semifinále.

"Vo finále si človek už súpera nevyberá. Je v podstate jedno, proti komu hráme. Musíme bojovať, hrať našu hru, vzadu si počínať zodpovedne a potom môžeme uspieť," dodal Rudolf Huna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice sa po desiatich rokoch chcú dočkať titulu