Košičania Matič a Milinkovič v srbskej "dvadsaťjednotke"

SITA|30. sep 2008 o 09:43

Dvojica legionárov v službách slovenského corgoňligového futbalového klubu MFK Košice Nemanja Matič a Marko Milinkovič sa ocitla v nominácii srbskej reprezentácie do 21 rokov.

KOŠICE. Dvojica legionárov v službách slovenského corgoňligového futbalového klubu MFK Košice Nemanja Matič a Marko Milinkovič sa ocitla v nominácii srbskej reprezentácie do 21 rokov na barážový duel o postup na ME 2009 hráčov tejto vekovej kategórie proti rovesníkom z Dánska. Balkánci sa do záverečnej kvalifikačnej fázy prebojovali ako víťaz 8. skupiny, Dáni postúpili do baráže z 2. miesta v 6. skupine. Prvý vzájomný duel odohrajú títo súperi v sobotu 11. októbra v dánskom Aalborgu, odveta je na programe o štyri dni neskôr, v stredu 15. 10. na ihrisku Partizana Belehrad.

"Marko hneď povedal, že pôjde hrať za reprezentáciu. Ja som sa najprv porozprával s pánom Vukušičom (generálny manažér MFK, pozn.), ktorý mi povedal, že môžem pokojne reprezentovať srbskú dvadsaťjednotku. Zbytočne by som čakal tri a pol roka," cituje východoslovenský denník Korzár slová Nemanju Matiča, ktorý má od polovice augusta aj slovenské občianstvo. Podľa nových pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) však môže novú krajinu po zisku občianstva reprezentovať len vtedy, ak v nej žije minimálne päť rokov. A Matič je na Slovensku zatiaľ len dva roky. "Ak prejde celé obdobie a ja by som dostal ponuku zo Slovenska i zo Srbska, rozhodol by som sa pre Slovensko, lebo tu my vyšli v ústrety, vybavili mi občianstvo, a preto chcem v budúcnosti reprezentovať SR," dodal N. Matič.


Nachádzate sa tu:
Domov