Kuckov či Škriniarov klub pomáhajú. Futbalisti bojujú proti koronavírusu

Futbalisti Inter Miláno.
Futbalisti Inter Miláno. (Autor: AP/Vadim Ghirda)
SITA|15. mar 2020 o 16:04

Očakáva sa, že Serie A sa rozbehne najskôr v máji.

BRATISLAVA. V Taliansku, ktoré sa stalo epicentrom šírenia nového koronavírusu na európskom kontinente, sa futbalisti pôsobiaci v kluboch tamojšej Serie A rozhodli pomôcť "vyšťavenému" zdravotníckemu systému.

Nemocnice a personál v boji s nákazou fungujú na hranici možností a viacerým hráčom, predovšetkým z najviac postihnutých severných oblastí Talianska, nie je táto situácia ľahostajná.

Inter Miláno, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar, daroval miestnej nemocnici 500-tisíc eur na nákup zdravotníckeho materiálu a výskumnú činnosť spojenú s hľadaním účinnej protilátky.

Aj nemocnici v Bergame pribudli na účet finančné prostriedky od solidárnych spoluobčanov. Kouč Atalanty Gian Piero Gasperini spoločne s hráčmi jej zaslali sumu 50-tisíc eur, ďalších 60-tisíc pre nakazených vyzbierali fanúšikov tohto klubu.

Slovinec Josip Iličič, ktorý v nedávnom odvetnom osemfinálovom dueli Ligy majstrov vo Valencii (4:3) strelil všetky štyri góly Atalanty Bergamo, zdravotníkom venoval loptu, s ktorou sa v spomenutom zápase hralo.

Viacerí futbalisti pomáhajú aj individuálne. Lorenzo Insigne, rodák z Neapola, daroval miestnej nemocnici 100-tisíc eur. Ešte o 20-tisíc viac poskytli zdravotníkom v Turíne obranca Juventusu Leonardo Bonucci spolu s manželkou.

Keďže mnoho talianskych miesto sa ocitlo v karanténe, klub Parma Calcio 1913 so Slovákom Jurajom Kuckom pripravil pre ťažko skúšané obyvateľstvo rozptýlenie, vďaka ktorému by mohlo aspoň na chvíľu zabudnúť na starosti.

Stredopoliar Matteo Scozzarella načítal rozprávky na dobrú noc, ktoré klub uverejňuje prostredníctvom svojho facebookového konta.

Viacerí účastníci Serie A húfne predlžujú svoje prestávky v tréningovom procese. Proti predčasnému zvolávaniu hráčov k spoločným tréningom dôrazne vystúpila aj hráčska asociácia na Apeninskom polostrove.

Najvyššia talianska futbalová súťaž je momentálne oficiálne prerušená do 3. apríla, no očakáva sa, že nebude pokračovať skôr ako začiatkom mája.

Koronavírus SARS-CoV-2

Najnovšie poznatky a informácie o ochorení Covid-19 a novom koronavíruse SARS-CoV-2, ktorý mal prvotné ohnisko nákazy v čínskom meste Wu-chan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Kuckov či Škriniarov klub pomáhajú. Futbalisti bojujú proti koronavírusu