Maďari musia čakať na ďalšie výsledky. Konečná tabuľka skupiny A na EURO 2024

Maďarskí futbalisti po výhre nad Škótskom na EURO 2024.
Maďarskí futbalisti po výhre nad Škótskom na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. jún 2024 o 08:20

Pozrite si, ako vyzerá konečná tabuľka skupiny A na EURO 2024. Kto postúpil a kto na ME vo futbale už skončil?

BERLÍN. S domácim Nemecko postúpili do osemfinále EURO 2024 zo základnej skupiny A aj futbalisti Švajčiarska.

Helvéti v záverečnom vystúpení skupiny dlho viedli nad favoritom presným zásahom Dana Ndoyeho, keď nemeckému výberu predtým systém VAR "zrušil" gól Robert Andricha.

Nemci napokon získali aspoň bod, keďže v nadstavenom čase druhého polčasu vyrovnal Niclas Füllkrug. Nemecký výber sa so siedmimi bodmi stal víťazom skupiny, päťbodoví Švajčiari obsadili druhú priečku.

V priamom súboji o 3. pozíciu v A-skupine uspeli Maďari. V 70. minúte síce prišli o útočníka Barnabása Vargu, ktorý sa v pokutovom území súpera zrazil s brankárom Angusom Gunnom a dlhé minúty ho ošetrovali priamo na hracej ploche, potom ho na nosidlách transportovali do útrob štadióna.

Po prehrách v prvá dvoch dueloch sa maďarskí reprezentanti napokon dočkali triumfu, keď v desiatej nadstavenej minúte rozhodol striedajúci Kevin Csoboth. Maďarský tím skončil v tabuľke tretí s troma bodmi a skóre 2:5.

Stále má matematickú šancu na postup do osemfinále, je však pravdepodobné, že sa nepredstaví vo vyraďovacej časti. Škóti s jediným bodom z troch stretnutí cestujú domov.

EURO 2024: Konečná tabuľka skupiny A

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Maďari musia čakať na ďalšie výsledky. Konečná tabuľka skupiny A na EURO 2024