Kližan po prehre v Dubaji: Týždeň si nezaslúžim jesť

Martin Kližan skončil v Dubaji už v prvom kole.
Martin Kližan skončil v Dubaji už v prvom kole. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. feb 2016 o 20:26

Do zápasu vstúpil veľmi dobre, získal úvodný set. Martin Kližan však skvelo rozbehnutý duel s Nickom Kyrgiosom na turnaji v Dubaji nedoviedol do víťazného konca. Prehral 6:3, 3:6 a 2:6.

DUBAJ - 1. kolo:

(dotácia 2 674 445 USD, tvrdý povrch)

Nick Kyrgios (Aus.) - Martin Kližan (SR-7) 3:6, 6:3, 6:2

/za 92 minút/

DUBAJ. Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako siedmy prehral za 92 minút 6:3, 3:6, 2:6 s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour v Dubaji v SAE.

Bol to premiérový vzájomný súboj. Obaja nastúpili po celkových triumfoch na podujatiach hlavnej profesionálnej úrovne: Kližan - aktuálne 25. v renkingu - sa presadil predminulý týždeň v holandskom Rotterdame. O šesť rokov mladší Kyrgios (33.) sa v nedeľu vo francúzskom Marseille radoval zo svojej prvej trofeje.

kyrgios_r3383_res.jpeg

Nick Kyrgios úspešne vstúpil aj do turnaja v Dubaji. FOTO - SITA/AP.

Zverenec Martina Hromeca Kližan, ktorého v Dubaji sprevádzal psychológ Martin Babik, si odnáša štartovné 15 910 USD brutto.

Kyrgios sa v osemfinálovom 2. kole v stredu nie pred 14.00 h SEČ stretne s 28-ročným kazašským reprezentantom Michailom Kukuškinom (84.).

ATP DUBAI DUTY FREE 2016Prv set bol ete ako-tak z mojej strany. V druhom sete mi odiiel servis, pohyb po kurte a...

Posted by Martin Kližan on 23. február 2016

"Z mojej strany to bol katastrofický zápas. Prvý set ešte ako tak, ale druhý úplne zle. Odišiel mi servis, pohyb po kurte a maximálne aj forhendy, ktoré mi nešli celý duel. Lietalo mi to všade, len nie do kurtu," sprostredkoval pre TASR Kližanove slová jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

"Je to obrovský rozdiel oproti Rotterdamu, veľmi ťažko sa mi zvykalo. Hral som veľmi zle, jednoducho to nebol môj deň. Za výkon by som si dal päťku s hviezdičkou a týždeň si nezaslúžim ani jesť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan po prehre v Dubaji: Týždeň si nezaslúžim jesť