Kližan bojoval viac ako dve hodiny. Postúpil do semifinále

Martin Kližan nadväzuje na kvalitné výkony v Davisovom pohári.
Martin Kližan nadväzuje na kvalitné výkony v Davisovom pohári. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. sep 2015 o 17:06

Doteraz získal tri turnajové tituly - naposledy v apríli v Casablance. V Metz sa Martin Kližan prebojoval už medzi najlepšiu štvoricu.

METZ - štvrťfinále:

(dotácia 494 310 eur, tvrdý povrch)

Martin Kližan (SR-6) - Guillermo García-López (Šp.-4) 4:6, 6:3, 7:6 (4)

/za 136 minút/

MÉTY. Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval už do semifinále turnaja ATP vo francúzskom meste Méty.

Šiesty nasadený hráč podujatia si v piatkovom štvrťfinále poradil s turnajovou štvorkou Španielom Guillermom Garciom-Lopezom po trojsetovej dráme 4:6, 6:3 a 7:6 (4). Duel trval 2:19 h.

V prvom sete Kližan prehrával už 1:4 a manko zmazať nedokázal. V druhom brejkol súpera v šiestej hre na 4:2 a napokon premenil v poradí štvrtý setbal.

V rozhodujúcom dejstve si obaja tenisti držali svoj servis až do tajbrejku. V ňom slovenská jednotka prehrávala už 2:4. Potom ale získala päť loptičiek v sérii a prebojovala sa medzi elitné kvarteto turnaja.

Už teraz má istých deväťdesiat bodov do rebríčka ATP a prémiu 22.800 eur.

martin_res.jpg

Martin Kližan nadviazal na skvelé výkony v Davisovom pohári. FOTO - TASR/AP.

V boji o finále sa Kližan v sobotu stretne s druhým nasadeným Francúzom Gillesom Simonom.

Dvadsaťšesťročný Kližan má v kariére na konte doteraz tri turnajové tituly - 2012 v Petrohrade, 2014 v Mníchove a 2015 v Casablance.

Zatiaľ svoj posledný turnaj vyhral Kližan v apríli v Casablance.

Reakcia Martina Kližana

"Vedel som, že to bude ťažký zápas. Na antuke som zdolal Garciu-Lopeza až po tuhom boji. A je skvelé, že sa mi podarilo nad ním zvíťaziť aj na harde.

Som na seba hrdý, ako som to zvládol. Celý prvý set som doťahoval náskok súpera a v tajbrejku som prehrával 2:4. Bojoval som však až do konca a vyplatilo sa.

Za stavu 1:2 v tajbrejku som rozmlátil raketu a potom som sa cítil uvoľnenejšie. Nevidím na tom nič zlé. Každý človek je iný a aj toto je spôsob, ako odbúrať nervozitu.

V semifinále očakávam ťažký zápas. So Simonom som prehral v troch setoch na Roland Garros v Paríži. Müllera som zdolal, no hrali sme spolu už dávno."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan bojoval viac ako dve hodiny. Postúpil do semifinále