Kličko s Furym boxovať nebude. Zranil sa na tréningu

Vladimir Kličko (vľavo) mal v súboji s Tysonom Furym obhajovať svoje opasky.
Vladimir Kličko (vľavo) mal v súboji s Tysonom Furym obhajovať svoje opasky. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. sep 2015 o 16:07

Mal obhajovať titul majstra sveta superťažkej hmotnostnej kategórie štyroch boxerských organizácií. Súboj Vladimira Klička s Tysonom Furym sa napokon neuskutoční. Ukrajinec si na tréningu pretrhol väz na ľavom lýtku.

BERLÍN. Vladimir Kličko pre zranenie odvolal súboj o obhajobu titulu majstra sveta superťažkej hmotnostnej kategórie boxerských organizácií IBF, IBO, WBO a WBA s Tysonom Furym.

Manažérska skupina ukrajinského šampióna v piatok oznámila, že Kličko si na štvrtkovom tréningu pretrhol väz na ľavom lýtku. A nestihne sa pripraviť na súboj s Britom, ktorý bol naplánovaný na 24. októbra.

Uskutočniť sa mal na futbalovom štadióne v nemeckom Düsseldorfe.

tyson_res.jpg

V stredu sa uskutočnila tlačová konferencia, na ktorú prišiel Tyson Fury v kostýme Batmana. FOTO - TASR/AP.

"Naozaj veľmi hlboko ľutujem, že 24. októbra nebudem boxovať. Urobím všetko pre to, aby som bol čo najrýchlejšie znova fit," odkázal Kličko deň po predzápasovej tlačovej besede.

Ukrajinský profesionálny boxer ako vyštudovaný športový psychológ na nej vyslovil obavy o duševné zdravie súpera. Dvadsaťsedemročný Fury na mediálnu akciu prišiel prezlečený za Batmana.

Tyson Fury prišiel na tlačovú konferenciu prezlečený za Batmana.

"Bola to najvtipnejšia tlačovka, na ktorej som sa zúčastnil za dvadsaťpäť rokov v boxe. Zábavná a podarená. Lenže - veľa z Furyho stanovísk spôsobila neistota v jeho vnútri," vyhlásil podľa webu RingTV Kličko.

"Rozhodne si myslím, že je bipolárny psychopat a potrebuje pomoc. Môžem z neho spraviť lepšieho človeka, ako z mnohých pred ním. Liečba sa už začala a vyvrcholí bojom medzi povrazmi."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Kličko s Furym boxovať nebude. Zranil sa na tréningu