Ľudovít Klein: Chcel som ukázať, že na to mám

(Zdroj: Instagram: Ján Hudák)

Klein zaznamenal jednu z najväčších výhier kariéry.

LAS VEGAS. V sobotu večer sa písala história, keď Ľudovít Klein dokázal zaknihovať druhú výhru v najlepšej lige sveta UFC.

Triumf sa nerodil vôbec ľahko, keďže sa slovenský zápasník na súpera Devonte Smitha nemohol dlhodobo pripravovať a súboj prebehol v ľahkej váhe, kde Klein zvyčajne nebojuje.

Rodák z Nových Zámkov pre Sportnet prezradil, že pred súbojom sa cítil veľmi dobre a nepociťoval ani žiaden tlak. Tretia prehra totiž mohla znamenať pohovor s vedením UFC.

„Absolútne som si to nepripúšťal. Išiel som si to do zápasu hlavne užiť a už konečne po tých dvoch zápasoch, ktoré mi nevyšli, ukázať, že na to mám,“ ozrejmil Klein.

Taktika pred súbojom bola jasne nastavená, keď mal zástupca SFG za úlohu ísť tvrdo do súpera, vyvíjať tlak a snažiť sa ho zakaždým prebiť, či už to bolo úderom alebo kopom.

Zaujímavosťou bolo, že aj keď Klein bojoval o váhu vyššie, aká je jeho prirodzená, svojho súpera silovo prekonával takmer v každom momente zápasu.

„Neprekvapilo ma to, pretože som sa po doplnení váhy cítil naozaj skvele. Bol som ‘nabombovaný‘ energiou a toto chudnutie som ani nepocítil.“

Veľmi dobrú prácu urobil aj Kleinov roh, ktorý mu stále radil držať sa taktiky, ktorá veľmi dobre vychádzala. Nečudo, že po takomto výkone Lajoš pevne verí, že už na neho čaká nová zmluva, keďže zápas so Smithom bol jeho posledný v pôvodnom kontrakte.

Momentálne sa Klein ešte nezamýšľa, kedy by sa do klietky mohol vrátiť, v hlave už ale má možnú taktiku.

„Najlepšie asi bude, keď mi budú dávať iba short notice zápasy,“ s úsmevom komentuje slovenský bojovník, ktorému sa pozdáva skúsenosť zo zápasu na poslednú chvíľu.

Teraz čaká Kleina zaslúžený oddych, ktorý ale okorení oslava víťazstva.

„Oslavy budú. Mal som aj narodeniny, ktoré som sa rozhodol osláviť až po zápase spolu s víťazstvom. Číže som rád, že to vyšlo a je čo oslavovať.“

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ľudovít Klein: Chcel som ukázať, že na to mám