Kincl pred titulovým duelom: Chcem zúročiť všetky tie roky tréningu

(Zdroj: KSW)
Daniel Stankovič|2. sep 2021 o 13:39 (aktualizované 2. sep 2021 o 13:45)

V sobotu zabojuje o prestížny titul.

HRADEC KRÁLOVÉ. Už o pár dní vyzve popredný český bojovník Patrik Kincl (21-9 MMA) v poľskej organizácii KSW šampióna welterovej divízie Roberta "Robocopa" Soldiča (18-3 MMA).

Pred životnou šancou rodáka z Hradca Králové ho vyspovedal vo svojej pravidelnej relácii s názvom "MMA Letem Světem" promotér Oktagonu Ondřej Novotný.

V nej Kincl načrtol možný scenár zápasu či prezradil, ako vníma predzápasové stretnutie so svojím súperom.

Outsider, ktorý si ide po výhru

Hoci je všeobecne považovaný za českú jednotku vo váhe do 77 kilogramov, do titulového súboja proti chorvátskemu šampiónovi vstupuje ako outsider. Sám Kincl zdôrazňuje najmä o túžbu korunovať svoju profesionálnu kariéru opaskom.  

„Sústredím sa iba na seba. Nebudeme si klamať, som outsiderom a myslím, že mi aj táto pozícia sedí. Ide mi len o to tam predviesť moje schopnosti, zúročiť všetky tie roky tréningu,“ komentuje 32-ročný zápasník.

Súperova sila tkvie v úvodnom tlaku

V organizácii KSW patrí Roberto Soldič k hlavným hviezdam, keď z posledných desiatich zápasov hneď osemkrát zvíťazil knokautom. Ak by ale niekto čakal, že Kincl bude chcieť silou mocou vziať duel na zem, mýli sa. 

„Je to postojár, dynamický, ktorý to potrebuje trafiť čo najskôr. Pre mňa je dôležité nedostať sa do problémov hneď v začiatku a nenabehnúť si na jeho zadnú. Tá zem, to je taký plán B, ak by to nešlo, tak vziať ho tam, podržať.

Na druhú stranu to však nemôžem prepáliť, pretože aj on bude mať v prvých kôl dostatok síl to ubrániť a ja by som sa iba zbytočne vyčerpal,“ prezrádza reprezentant klubu All-Sports Academy.

Nestretnú sa po prvýkrát

Zaujímavosťou je fakt, že sa obaja bojovníci stretli pred súbojom, a to v rámci natáčania upútavky na turnaj, kde stvárnil český bojovník policajného inšpektora v prípade dolapenia nebezpečného väzňa Soldiča.

„Tak zo začiatku to bolo nepríjemné, že vlastne budeme v jednej miestnosti, naviac sa budeme musieť zhovárať. Nakoniec ale za nami prišiel režisér, ktorý nám povedal, aby sme to brali iba ako rolu.

Nejaké meranie síl tam bolo, Soldiča som si pozrel. Keď sa spätne ohliadnem, tak som za tú skúsenosť rád,“ dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kincl pred titulovým duelom: Chcem zúročiť všetky tie roky tréningu