Ruská invázia si vyžiadala ďalší život ukrajinského športovca. Zomrel štvornásobný majster sveta

Vitalij Merinov.
Vitalij Merinov. (Autor: Twitter Nexta)
SITA|2. apr 2023 o 15:38

Do vojny odišiel už v prvý deň rozsiahlej ruskej invázie. Zostala po ňom manželka a dvojročná dcéra.

BRATISLAVA. Vojna na Ukrajine si vyžiadala ďalšiu obeť z radov ukrajinských športovcov.

Ako referuje web insidethegames.biz s odvolaním sa na starostu západoukrajinského Ivano-Frankivska Ruslana Marcinkiva, v nemocnici zomrel kickboxer a štvornásobný majster sveta Vitalij Merinov.

Podľahol zraneniam, ktoré utrpel v boji proti ruským okupantom.

Merinov, ktorý pôsobil taktiež v komunálnej politike v Ivano-Frankivsku, odišiel do vojny v prvý deň rozsiahlej ruskej invázie.

„Počas jednej z bitiek utrpel strelné poranenie nohy. Merinov sa zotavil a vrátil sa na front. Bránil Ukrajinu až do posledného dychu,“ poznamenal Marcinkiv. Dodal, že po Merinovovi zostala manželka a dvojročná dcéra.

Ukrajinský reprezentant v skeletone Vladyslav Heraskevyč, ktorý sa počas zimných olympijských hier v Pekingu v roku 2022 preslávil transparentom "Nie vojne na Ukrajine!" a vyzýval na úplný zákaz pre ruských a bieloruských športovcov na medzinárodnej scéne, bol medzi tými, ktorí Merinovovi vzdali hold. "Sláva hrdinovi," napísal na Twitteri.

Ukrajina sa tento rok rozhodla bojkotovať olympijské kvalifikačné podujatia, na ktorých budú ruskí športovci bojovať o účasť na budúcoročných olympijských hrách v Paríži.

Udialo sa tak po tom, ako prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach v utorok načrtol nové usmernenia, ktoré by ruským a bieloruským športovcom umožnili súťažiť s neutrálnym štatútom, čím sa prakticky pripravila pôda pre ich účasť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Ruská invázia si vyžiadala ďalší život ukrajinského športovca. Zomrel štvornásobný majster sveta