Khabib vo väčšine Ruska nie je taký populárny, tvrdí novinár Karim Zidan

Adrián Mečiar|4. okt 2018 o 02:00

Khabib Nurmagomedov sa vraj podporou celého ruského národa chváliť nemôže.

Conor McGregor má za sebou pri svojom každom zápase podporu celého Írska. Šialení írski fanúšikovia si ihneď po oznámení dátumu jeho zápasu rezervujú letenky a hotel v dejisku duelu. Už sme toho boli svedkom viackrát.

Írski diváci vytvárajú fantastickú atmosféru, a to nielen v deň súboja, ale aj počas sprievodných akcií, ktoré predchádzajú samotnému duelu.

McGregorov súper Khabib Nurmagomedov sa však podporou celého ruského národa chváliť nemôže. Hoci sa často hovorí o tom, aký je Khabib v Rusku populárny, skutočnosť je o niečo iná.

Khabib je hviezdou najmä v rodnom Dagestane, no nie v celom Rusku. Rešpektovaný novinár Karim Zidan, ktorý sa zameriava na politické a socioekonomické aspekty športu, na svojom Twitteri vysvetlil, prečo ju tomu tak.

“Khabib má podporu ruských moslimov a severného Kaukazu, no pre väčšinu Rusov je skôr kontroverznou osobnosťou. Mnohí budú na Írovej strane. To tiež z časti vysvetľuje, prečo sa Putin na finále Majstrovstiev sveta vo futbale stretol a odfotil s McGregor, nie s Khabibom.”

“Športovci zo severného Kaukazu sú v Rusku populárni jedine vtedy, keď sa prezentujú ako Rusi. Khabib ale hrdo reprezentuje Dagestan a otvorene rozpráva o svojom náboženstve, konzervativizme a tradíciach. V skratke, jeho etnický pôvod je prekážkou k popularite v Rusku.”

Khabiba po jeho víťazstvách v UFC zvyknú doma v Dagestane vítať tisíce ľudí, ktorí naňho nedajú dopustiť. Mimo Dagestan je to už ale iné.

To potvrdilo aj správanie sa fanúšikov futbalového klubu Zenit Petrohrad, ktorý počas uplynulého víkendu hral proti Anži Machačkale. Fanúšikovia Petrohradu chceli provokovať zástupcov súpera z hlavného mesta Dagestanu, a tak spoločne skandovali meno Conora McGregora, Khabibovho súpera.

Fanúšikom Petrohradu to ale napokon nepomohlo, keďže Machačkala zvíťazila pomerom 2-1.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khabib vo väčšine Ruska nie je taký populárny, tvrdí novinár Karim Zidan