Khabib končí, zápas o titul nového šampióna ľahkej váhy je vypísaný

(Zdroj: Sportsfile/Getty Images, Autor: Stephen McCarthy)
Daniel Stankovič|19. mar 2021 o 11:15

Turbulentná noc priniesla hneď dva dôležité míľniky.

LAS VEGAS. Khabib Nurmagomedov (29-0 MMA) oficiálne končí. Po dlhých mesiacoch presviedčania, hľadania cesty, ako ho vrátiť späť do zápasu, to oznámil na sociálnych sieťach samotný prezident organizácie Dana White.

Bol to práve White, ktorý takmer okamžite po poslednom súboji dagestánskeho zápasníka s Justinom Gaethjem (22-3 MMA) a jeho slovách o konci kariéry, rozdúchaval na verejnosť plamienok nádeje, že by sme Khabiba mohli ešte vidieť v zápase MMA.

Teraz už ale podľa všetkého túto možnosť zavrhol aj on. Napriek úsiliu, ktoré bolo najmä od začiatku nového roka z jeho strany nesporné, uverejnil nakoniec na sociálnej sieti Twitter odkaz s tým, že je Khabib Nurmagomedov "na sto percent" v športovom dôchodku.

Rodák z Machačkaly ukončil v októbri minulého roka kariéru ako reakciu na to, že jeho otec a celoživotný tréner Abdulmanap Nurmagomedov zomrel pár mesiacov predtým na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19.

Khabib, často označovaný za jedného z najlepších bojovníkov MMA histórie, nielenže nikdy neprehral profesionálny duel, ale svojím bojovým štýlom zameraným na wrestling pretvoril moderné dejiny UFC.

Kráľ je "mŕtvy", nech žije nový kráľ

Krátko po správe prezidenta UFC o oficiálnom konci Khabiba v MMA, zaplavila komunitu MMA informácia od známeho reportéra ESPN Bretta Okamota o korunovácii nového šampióna ľahkej váhy.

Zápasom, ktorý by mal stanoviť nového kráľa ľahkej divízie by mal byť stret Charlesa Oliveiru (30-8 MMA) s Michaelom Chandlerom (22-5 MMA) na podujatí UFC 262. Turnaj sa uskutoční 15. mája v Nevadskom Apex centre.

Portál MMAJunkie informáciu potvrdil s odvolaním sa na bližšie nemenované zdroje z blízkosti UFC.

Dlhoročná tvár konkurenčnej organizácie Bellator, Michael Chandler, sa tak už vo svojom druhom zápase pod farbami UFC predstaví v súboji o trón ľahkej váhy.

Brazílčan Oliveira, známy pre svoje elitné schopnosti v boji na zemi, sa k titulovej šanci dostáva po ôsmich víťazných dueloch v rade.

V UFC drží Oliveira mimo iného rekord v počte ukončení (16) a rovnako zápasov, ktoré zvíťazil submisiou (14).

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khabib končí, zápas o titul nového šampióna ľahkej váhy je vypísaný