Kello uvažoval aj o konci kariéry

SITA|25. okt 2012 o 16:32

Slovenskému brankárovi s reprezentačnými skúsenosťami Mariánovi Kellovi (nar. 5. 9. 1982) sa v tomto kalendárnom roku nedarí na futbalovom poli.

BRATISLAVA. V apríli predčasne ukončil spoluprácu v škótskom tíme FC Heart of Midlothian a po príchode do rumunského prvoligového klubu Astra Giurgiu (ešte prednedávnom Astra Ploješť, pozn.) to nevyzerá na jeho dlhé účinkovanie v tomto mužstve.

"Rok 2012 je asi najťažší v mojej futbalovej kariére. Od januára som prakticky nechytal," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA 30-ročný rodák z Gelnice a pokračoval: "V hlave som mal všelijaké myšlienky, rozmýšľal som aj o ukončení aktívnej činnosti. Keď sa dostanem do nejakého dobrého klubu a budem pravidelne nastupovať medzi žrďami, zabojujem výraznejšie a pôjdem ďalej. Veď na brankára nie je 30 rokov vôbec veľa."

Po spomenutom odchode z Heartsu boli viacerí záujemcovia o jeho služby. "V prvom rade ďakujem trénerovi MFK Košice Jánovi Kozákovi, že som sa mohol v lete pripravovať a trénovať s jeho tímom. Zo zahraničia som mal ponuky z Anglicka, išlo o Premier League i druhú najvyššiu súťaž. Ďalej bolo v mojom prípade v hre Francúzsko, Grécko, Cyprus, Bulharsko i Česko. Nič z toho nevyšlo, pretože som dôveroval ľuďom, ktorí ma však sklamali. S agentmi som ukončil vzájomnú kooperáciu, teraz som sám, bez manažéra. Napokon som zakotvil v Rumunsku. Tam som sprvoti nechcel ísť, ale keďže som nemal v tej chvíli inú alternatívu, povedal som si, že to skúsim. Asi som to nemal robiť," skonštatoval M. Kello.

Do tímu Astra Giurgiu prišiel Marián Kello ako voľný hráč a oficiálne sa s vedením rumunského klubu dohodol do konca sezóny 2012/2013. "Ja som chcel iba trojmesačné pôsobenie, to však pri kontraktoch profesionálnych futbalistov nie je možné. Mám dohodu so zástupcami Giurgiu, že koncom decembra prehodnotíme ja i klub našu doterajšiu spoluprácu a uvidíme, čo ďalej."

Doterajšie mesačné pôsobenie nehodnotí trojnásobný slovenský reprezentant ani predstavitelia rumunského klubu práve najlepšie, skôr naopak.

"Tento hráč už u nás nedostane šancu," citoval nedávno portál Pro Sport slová rozhorčeného majiteľa Astry Ioana Niculaeho po tom, ako Kello vyrobil "hrúbku" v 95. min víkendového ligového zápasu na pôde Otelulu Galati a hostia prehrali 1:2.

Slovenský brankár nastúpil na trávnik až v 89. min namiesto zraneného Silvia Lunga a po zdanlivo neškodnom centri pustil loptu na kopačku francúzskeho útočníka Brucea Inkanga. Ten z tejto situácie pohotovo ťažil a skóroval na 2:1. Predtým odchytal Kello 5. októbra duel v domácom prostredí s FC Vaslui, kde podľa rumunských médií tiež nebol veľmi presvedčivý.

"Priznávam, že majiteľ klubu Niculae je dosť nahnevaný, ale vo futbale sa takéto situácie stávajú, nevynímajúc brankárov. Myslím si, že som proti FC Vaslui zachytal dobre, potvrdil mi to aj tréner Multescu. Vraj som zapríčinil v závere vyrovnávajúci gól súpera na 1:1, ja som však bol predtým faulovaný. Pokiaľ ide o duel s Galati, pri centrovanej lopte som trochu stratil balans a lopta mi vypadla z rúk," zhodnotil svoje vystúpenia v bránke Giurgiu bývalý brankár 1. FC Košice, českých Vítkovíc či litovského FBK Kaunas, ktorý vie, že koncom týždňa v najbližšom súboji Astry nedostane príležitosť: "Som o tom presvedčený. Lung je pripravený, proti Otelulu mu zašívali tržnú ranu pod okom, ale už je v poriadku."

Pôsobenie Mariána Kella v Giurgiu už s najväčšou pravdepodobnosťou nepotrvá dlho. "Nechcem predbiehať udalosti. Ak by sme sa dohodli na odstupnom, nebránil by som sa odchodu. Minimálne do konca decembra by som však mal zostať v Astre. Samozrejme, že som pripravený podávať plnohodnotné výkony a chytať, ako najlepšie viem," dodal M. Kello.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kello uvažoval aj o konci kariéry