Sviatok futbalu v Katare? Žiadne párty, žiadny sex, alkohol striedmo

Futbalový šampionát bol vždy  oslavou pre fanúšikov z celého sveta.
Futbalový šampionát bol vždy oslavou pre fanúšikov z celého sveta. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|24. okt 2022 o 07:00

Rešpektujte našu kultúru, vyzývajú organizátori MS.

DAUHA. Keď v roku 1998 prvý raz získali titul majstrov sveta, milióny fanúšikov vyšli do ulíc, aby to bujaro oslávili. Zaplnili ulice Paríža, spievali, popíjali a svoju radosť dávali najavo. Francúzi vo finále šampionátu zdolali Brazíliu.  

Ďalší titul získali pred štyrmi rokmi a na nadchádzajúcich majstrovstvách ho budú obhajovať. Teraz by si radosť z triumfu paradoxne mohli naplno dopriať skôr doma vo Francúzsku ako v dejisku záverečného turnaja. 

Katar bude pre mnohých fanúšikov skôr nočnou morou a musia sa pripraviť na množstvo obmedzení. Z niektorých vraj Katar len počas turnaja upustí, no nebude to šampionát, na aký boli ľudia z minulosti zvyknutí.

Gejov hotely odmietajú ubytovať

Aké budú tohtoročné MS? 

S veľkým obmedzením alkoholu. V Katare je zakázané piť alkohol na verejnosti. V luxusných hoteloch sú na to vyčlenené zóny. Zákaz platí aj na dovoz alkoholu do krajiny.

Bez sexu. Styk mimo manželského zväzku je trestný. Homosexualita je v krajine ešte vážnejší zločin a osobám rovnakého pohlavia hrozí za styk trest smrti. Aj keď pravdepodobnejšia sú deportácia alebo pobyt za mrežami.

Viaceré hotely v Katare odmietli ubytovať novinárov, ktorí sa vydávali za gejov, a vysvetlili im, že je to proti ich pravidlám.  

Aj radosť na majstrovstvách bude treba prejavovať striedmo. Na verejnosti platí zákaz obnažovania. Trestné je aj vyzlečenie trička. 

Šampionát sa môže do histórie zapísať ako neveselý a striedmy. Aspoň v tom lepšom prípade. V tom horšom to bude šampionát, ktorého hostiteľ poslal fanúšikov za mreže. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Sviatok futbalu v Katare? Žiadne párty, žiadny sex, alkohol striedmo