Karhan sa možno vráti na Slovensko

Miroslav Karhan sa v budúcej sezóne možno predstaví v slovenskej najvyššej súťaži.
Miroslav Karhan sa v budúcej sezóne možno predstaví v slovenskej najvyššej súťaži. (Autor: TASR)
TASR|19. dec 2008 o 14:06

Slovenský futbalista Miroslav Karhan sa po sezóne plánuje vrátiť do vlasti.

MAINZ. Návrat stredopoliara na slovenské trávniky bude realitou vtedy, ak jeho momentálny tím FSV Mainz nepostúpi do nemeckej najvyššej súťaže.

Karhan má za sebou vydarenú sezónu, vo svojom klube patrí medzi hráčov so stabilne vyrovnanými výkonmi. Najvyššie ambície Mainz zatiaľ napĺňa do bodky, tabuľku 2. bundesligy vedie o skóre pred 1. FC Kaiserslautern. Priebežné poradie na čele je však poriadne nabité, ani siedmy FC St. Pauli s iba štvorbodovou stratou nie je na získanie prvoligovej miestenky beznádejný.

Aj preto Karhana hnevá, že jeho tím na čele nemá väčší náskok. "Počas jesene sme iba proti Ingolstadtu boli horším mužstvom na trávniku, ostatné prehry neboli nevyhnutné. Doma sme tiež postrácali veľa bodov, stále to bolo výsledkom nevyužitých príležitosti. Na druhej strane sme ale suverénnym mužstvom na ihriskách súperov," sumarizoval skúsený stredopoliar prvú časť sezóny pre nemecký Kicker. Karhana viaže kontrakt k súčasnému zamestnávateľovi do konca aktuálnej sezóny. Po nej si futbalovú budúcnosť vie predstaviť aj na Slovensku. "Máme silný káder, ktorý má na to, aby bol v budúcej sezóne v bundeslige. Ak postúpime, rád by som ešte zostal. Ak nie, spolu s rodinou sa asi poberiem späť do vlasti."

Tridsaťdvaročný bývalý futbalista Realu Betis Sevilla, Besiktasu Istanbul či VfL Wolfsburg si po vymenovaní Vladimíra Weissa na trénerskú stoličku svojimi výkonmi vypýtal po čase miesto aj v slovenskej reprezentácii, navyše kormidelník s ním rátal aj ako s kapitánom. "Bol som veľmi šťastný, že ma povolali. Ale v poslednom dvojzápase som hral len jeden polčas, to bolo tak trochu rozčarovanie. Neviem, či tréner ešte so mnou aj naďalej počíta do národného tímu. V mojom veku už nemám veľmi chuť vysedávať na lavičke," priznal trpkú príchuť v ústach zo záveru jesennej reprezentačnej kapitoly odchovanec Spartaka Trnava, ktorý v strede januára očakáva už tretí prírastok do rodiny.

Nachádzate sa tu:
Domov