Karhan proti Čechom nenastúpi

Miroslav Karhan bude v sobotu Slovensku chýbať
Miroslav Karhan bude v sobotu Slovensku chýbať (Autor: TASR)
TASR|4. sep 2009 o 18:37

Slovenskí futbalisti nastúpia v sobotňajšom zápase kvalifikácie MS 2010 s Českom (20.30 h na Tehelnom poli) bez stredopoliara Miroslava Karhana.

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti nastúpia v sobotňajšom zápase 3. skupiny kvalifikácie MS 2010 s Českom (20.30 h na Tehelnom poli) bez stredopoliara Miroslava Karhana, ktorého vyradilo z hry zranenie členka.

"Nie je to žiadne tajomstvo, Miro Karhan zajtra hrať nebude. Jeho zranenie je rozsiahle a hoci som až do dnešného dňa veril, že bude môcť nastúpiť, budeme radi, keď sa dá do poriadku aspoň na stredajší zápas v Severnom Írsku," povedal tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss na piatkovej tlačovej konferencii. Jeho absenciu paralelizoval k tímu súpera, ktorému tiež bude chýbať dispečer stredovej formácie Jan Polák.

((weiss))

Napriek neradostnej správe o Karhanovej neúčasti v dôležitom súboji s Českom panuje v slovenskom tíme bojovná nálada: "Nálada je určite dobrá, sme plní očakávania, každý sa na zápas teší. Vieme, s kým hráme, budeme mať do činenia s českým toptímom, ktorého predošlé výsledky v kvalifikácii nezodpovedajú kvalite kádra," povedal Weiss. Z médií za riekou Moravou prúdia na Slovensko správy o tom, že favoritom zápasu bude domáci tím, ktorý je lídrom 3. skupiny: "Ja si myslím, že je v tom kus diplomacie z našej i českej strany. Možno sme jeden druhého prechválili. Podľa môjho názoru je tento zápas trojtipový a určite nemá favorita," tvrdí slovenský kouč.

Český tím nie je len Rosický

Psychologickú vojnu rozpútali Česi aj neustálym podstrkávaním témy "Rosický". Štart českého špílmachra je otázny, takmer dva roky súťažne nekopol do lopty, ale aj keby v sobotu na Tehelnom poli vybehol v drese s levom na hrudi, Weissa by to neprekvapilo: "Český tím nie je len Rosický, povedal to už môj kolega Ivan Hašek. Česi majú skúsené mužstvo, ktoré odohralo už veľa ťažkých zápasov. Zo starej garnitúry zostali viacerí hráči - Koller, Rosický a ďalší. Tomáš je hráč, ktorý dva roky nemusí hrať futbal a môže byť najlepším hráčom na ihrisku."

((hasek))

V sobotu by podľa predpovede počasia malo pršať a Weissovi vrtochy počasia mierne komplikujú rozhodovanie o zostave: "V hlave nosím dve zostavy, jednu na sucho a druhú na ťažký terén. Treba však povedať, že až taký veľký výber hráčov na jednotlivé posty nemáme. Našou devízou je rýchlosť hráčov, tou sa chceme presadiť," prezradil Weiss recept na úspech.

Hašek: Musíme hrať na víťazstvo

Posledné slová do boja zazneli z úst trénera českej futbalovej reprezentácie Ivana Hašeka deň pred sobotňajším kvalifikačným zápasom MS 2010 so Slovenskom. V Bratislave potrebuje jeho tím vyhrať a šéf realizačného tímu vykonávajúci súčasne funkciu prezidenta zväzu si to dobre uvedomuje: "Situácia v našej skupine je taká, že máme podstatne menej bodov ako náš súper a preto musíme hrať na víťazstvo," tvrdí Hašek.

Čechov drží v hre prakticky už len trojbodový záber nad bývalým federálnym spojencom, aby si udržali nádej kvalifikovať sa na finálový turnaj do Juhoafrickej republiky. "Teraz máme pred sebou posledný tréning, na ktorom sa rozhodne už len o detailoch. Zostavu vopred neprezradím, istý je len jeden post - brankárom a kapitánom mužstva bude Petr Čech. Sme veľmi radi, že v priebehu sústredenia sa nikto nezranil, dnes večer budú všetci normálne trénovať vrátane Tomáša Rosického. Ohľadom jeho štartu sa rozhodneme zajtra pred zápasom, teraz o to nechcem diskutovať. Všetci cítime tlak, ale veľkí hráči pod tlakom dokážu odohrať veľké zápasy. S hráčmi sme rozoberali taktické i herné veci, tiež životné situácie, budú tam skupinové pohovory, verím, že sa dobre pripravíme," povedal Hašek.

Deň "D" sa blíži, oba tábory vedia, že ide o veľa: "Atmosféra v tíme je normálna, zodpovedajúca tomuto zápasu. Všetci sa na sobotu tešíme." Hašek zodpovedal aj na otázku, do akej miery má prečítaného svojho trénerského náprotivka Vladimíra Weissa a jeho strategické manévre: "Vlado Weiss je človek na správnom mieste, stojí za vzostupom slovenskej reprezentácie. Verím, že budeme kamaráti aj po zápase, nech dopadne akokoľvek. Predstavu o zostave súpera máme, ale my sa sústredíme na seba, na našich hráčov." Na predzápasovej tlačovej konferencii dostal slovo aj brankár Petr Čech, ktorý pred tromi rokmi vychytal víťazstvo 3:0 na Tehelnom poli: "Štadión sa veľmi nezmenil. Pamätám si, že pred tromi rokmi bolo podobné upršané počasie ako teraz. Cítim, že mužstvo je v pohode, mali sme výbornú prípravu, ale dôležité bude potvrdiť to na ihrisku. Prišli sme sem vyhrať a udržať si šancu postúpiť na majstrovstvá sveta," konštatoval legionár Chelsea Londýn. O aprílovej prehre: "Zápas v Prahe sa nám nevydaril, ale to je história, rovnako ako víťazná generálka s Belgickom. My sa sústredíme na zajtrajšok. Len víťazstvo nás posúva ďalej," dodal Čech.

((1))

Slovensko so šiestimi odohratými zápasmi je na čele 3. skupiny kvalifikácie MS so ziskom 15 bodov. Za nimi sú v dvojbodovom závese Severní Íri (7 zápasov), tretí sú Slovinci s 11 bodmi (7 zápasov). Na 4. mieste je Poľsko, ktoré má desať bodov zo šiestich zápasov, Česi z rovnakého počtu vydolovali osem. Posledné San Maríno je bez bodového zisku na chvoste tabuľky.

((anketa))

Interaktívne: Vytvorte si vlastnú nomináciu

sr_cr.jpg

stredna.jpg

pre zväčšenie aplikácií kliknite na obrázky

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Karhan proti Čechom nenastúpi