Karhan o Slovincoch: Nemusíme mať obavy

Miroslav Karhan
Miroslav Karhan (Autor: SITA)
TASR|8. okt 2009 o 11:25

Po nepríjemnom zranení členka sa slovenský futbalista Miroslav Karhan vrátil minulý víkend na súťažné trávniky.

BRATISLAVA.

To je dobrý signál pre reprezentačného trénera Vladimíra Weissa, ktorý s 33-ročným defenzívnym stredopoliarom 1. FSV Mainz môže počítať v sobotňajšom kľúčovom dueli kvalifikácie MS 2010 proti Slovinsku.

Karhana trápili problémy s členkom prakticky celý september, po štyroch týždňoch sa však opäť hlási o slovo: "Mal som za sebou iba dva tréningy a trocha som sa obával, ako bude členok reagovať. Odohral som proti Hoffenheimu 57 minút, nebolo to jednoduché, ale ja aj mužstvo sme zápas zvládli. Verím, že do soboty to bude ešte lepšie a budem pripravený na sto percent," povedal Karhan.

Skúsený slovenský reprezentant si zaspomínal na jedinú prehru, ktorú Slováci v kvalifikácii MS utrpeli vlani v septembri práve so Slovinskom.

"Prehrali sme 1:2, ale myslím si, že aspoň bod sme z Mariboru mohli priniesť. Pamätám si na to, že sme mali šance, rozhodca nám dokonca neuznal regulárny gól. Teraz to bude iný zápas, nemusíme mať obavy, ale treba hrať zodpovedne."

Odchovanec trnavského Spartaka a bývalý legionár Betisu Sevilla, Besiktasu Istanbul či VfL Wolfsburg je presvedčený, že po sobote sa budú Slováci tešiť z historického postupu na svetový šampionát: "Naše výsledky hovoria samé za seba. Prehrali sme jediný zápas v kvalifikácii a mužstvo hrá dobre. Bodaj by tak bolo aj v sobotu," želal si Karhan, ktorého teší fanúšikovský ošiaľ pod Tatrami, ale pozitívnu stránku vníma aj z iného pohľadu: "Na jednej strane je to pekné, že ľudia majú záujem o futbal, ale keď sme začínali kvalifikáciu, bolo na štadióne 5000 ľudí, takže to je trošku smutné."

((anketa))

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Karhan o Slovincoch: Nemusíme mať obavy