Kanouté s pokutou za prejavy podporujúce Palestínu

SITA|9. jan 2009 o 21:29

Španielska futbalová federácia (RFEF) sa rozhodla potrestať finančnou pokutou útočníka FC Sevilla Frédérica Kanoutého.

MADRID. Legionár z afrického Mali totiž podľa predstaviteľov RFEF vyslal neprijateľný politický odkaz, keď pri oslave víťazného gólu odhalil tričko s nápisom Palestína. Tridsaťjedenročný rodák z Francúzska v závere stredajšieho úvodného zápasu osemfinále Kráľovského španielskeho pohára - Copa del Rey s La Coruňou (2:1) prejavil radosť vyhrnutím dresu, pod ktorým mal oblečené tričko so slovami v rôznych jazykoch očividne namierenými na vojenský zásah izraelských jednotiek v pásme Gazy.

Kanouté je praktizujúcim moslimom a v minulosti viackrát prejavil svoje humánne cítenie. V roku 2006 založil v Mali útulok pre siroty a o rok neskôr sumou pol milióna eur zachránil pred zánikom islamskú mešitu v Seville. "Cítil som, že niečo takéto musím urobiť. Každý by sa mal cítiť zodpovedný za to, že je tam páchaná nespravodlivosť. Stopercentne si stojí za tým, čo som urobil. Žiadne pokuty ma nezaujímajú," povedal Kanouté pre súkromnú televíznu stanicu Telecinco.

Zástupcovia federácie zatiaľ výšku sankcie nezverejnili, podľa španielskych médií by sa však mala pohybovať v rozpätí 2000 - 3000 eur.

Nachádzate sa tu:
Domov