Rytmus nás vo štvorkajaku milo prekvapil, vraví Myšák. Na MS verí v medailu

Slovenský rýchlostný kanoista Denis Myšák.
Slovenský rýchlostný kanoista Denis Myšák. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|31. júl 2022 o 08:00

Štvorkajak obhajuje na MS bronzovú medailu.

Na jar na Svetových pohároch sa slovenskému štvorkajaku nedarilo. V Račiciach a v Poznani skončil zhodne na 7. priečke. Je to aj dôsledok inej prípravy. Forma pred majstrovstvami sveta v Halifaxe je oveľa lepšia, vraví dvojnásobný olympijský medailista DENIS MYŠÁK.

"Dokonca sme zajazdili v rámci prípravy lepší čas ako pred rokom na olympiáde v Tokiu. Mohli by sme na šampionáte vybojovať pekný výsledok. Verím, že to môže byť aj medaila," vraví líder posádky.

Úvod sezóny možno nebol z vášho pohľadu taký vydarený. Nemali ste však žiadne dôležité podujatia. Teraz vás čaká svetový šampionát. Ako sa cítite?

V porovnaní so začiatkom roka je to oveľa lepšie. Zmenili sme trochu prípravu, no hlavne sme sa zameriavali na preteky, ktoré nás čakajú. Forma graduje a na vode nám to ide dosť dobre. Verím, že v Kanade poletíme. 

Na kvalifikačných pretekoch pred MS ste boli v rámci K1 najrýchlejší. Čo sa za posledné dva mesiace zmenilo? 

Po minulej sezóne sme sa viac sústredili na posilňovňu. Skúsili sme nový model prípravy a na sústredeniach na vode, ktoré sme mali, sme sa viac venovali tomu, aby sme zosilneli. Nepovedal by som, že kondičná príprava odišla, ale dlhé úseky, ktoré zvykneme jazdiť, sme chodili v nižších intenzitách, a to nám na začiatku roka zrejme chýbalo. 

Pred pár týždňami bol s vami na tréningu raper Patrik Rytmus Vrbovský a sadol si aj do štvorkajaku. Ako to vzniklo?

Kedysi sa kanoistike venoval. Ešte na základnej škole v Piešťanoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Rytmus nás vo štvorkajaku milo prekvapil, vraví Myšák. Na MS verí v medailu