Štvorkajak mal v Szegede smolu, od postupu ho delili iba tisíciny

V popredí slovenský štvorkajak -Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek.
V popredí slovenský štvorkajak -Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. máj 2023 o 16:55 (aktualizované 12. máj 2023 o 19:40)

Napokon obsadil desiate miesto.

SZEGED. Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek nepostúpil v Szegede do A-finále na 500 metrov.

V treťom semifinále, v rámci úvodného podujatia Svetového pohára, obsadil v maďarskom stredisku štvrté miesto. Slováci mali aj poriadnu dávku smoly. Od postupu medzi elitnú deviatku ich delili tri tisíciny.

Podvečer sa predstavili len v B-finále, ktoré vyhrali. Do cieľa prišiel s náskokom 25 stotín pred loďou Portugalska. Celkovo obsadil v maďarskom stredisku na olympijskej trati desiate miesto. 

V semifinále neuspela ženská káštvorka v zostave Reka Bugárová, Katarína Pecsuková, Mariana Petrušová, Bianka SIdová, ktorá finišovala v semifinále na siedmej priečke, čo nestačilo ani na postup do B-finále.

"Nie sme úplne spokojní s dosiahnutými výsledkami. Očakávali sme, že mužská káštvorka postúpi do A-finále, napokon jej k tomu chýbali tri stotiny.

Rozdiely medzi loďami boli minimálne, ukázalo sa, že chalani nie sú ešte tak vypretekaní a sú v inej fáze prípravy. Vďaka víťazstvu v B-finále si aspoň čiastočne napravili chuť.

Škoda, že ženskému štvorkajaku sa nepodarilo postúpiť aspoň do B-finále, je to nová posádka," uviedol v rozhovore pre TASR Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Štvorkajak mal v Szegede smolu, od postupu ho delili iba tisíciny