Kane: Hossa je naším najlepším útočníkom vo vyváženosti hry

(Autor: Twitter)
SITA|17. feb 2016 o 11:33

V tejto sezóne odohral päťdesiatštyri zápasov, zaznamenal desať gólov a osemnásť asistencií. Cez víkend si však Marián Hossa zranil ľavú nohu a minimálne dva týždne si nezahrá.

CHICAGO. Slovenský útočník Marián Hossa by mal pre sobotňajšie zranenie ľavej nohy absentovať v zostave hokejistov Chicaga minimálne dva týždne.

Zastúpiť krídelníka prvej formácie nie je maličkosť. V prvom zápase proti Torontu (7:2) sa o to pokúsil jeho krajan Richard Pánik, ktorý nastúpil v elitnom útoku Blackhawks s Jonathanom Toewsom a Andrewom Shawom.

"Bolo to okej," stručne komentoval výkon dvadsaťpäťročného Martinčana tréner Joel Quenneville. Na otázku, či ponechá takéto zloženie formácie ďalej pokope, rovnako stroho odvetil: "Uvidíme."

Richard Pánik hral v prvom útoku v zápase proti Torontu.

"Netuším, ako sa dá nahradiť hráč ako Hossa povolaním iného či zvalením jeho úloh na plecia niekoho ďalšieho. Budeme sa kolektívne snažiť zaplniť jeho miesto," povedal podľa Chicago-Sun Times najproduktívnejší muž NHL Patrick Kane.

"Uvedomte si, v čom všetkom je platný pre náš tím - oslabenia, presilovky. Pravdepodobne je naším najlepším útočníkom vo vyváženosti hry dopredu aj dozadu," pokračoval Kane.

"Jeho absenciou vznikla diera, ktorú nebude jednoduché zaceliť. Prispieť k tomu musíme všetci."

hossa_r2340_res.jpeg

Hossa (vľavo) je podľa Kana najlepším útočníkom Chicaga vo vyváženosti hry dopredu aj dozadu. FOTO - SITA/AP.

Aj kapitán Blackhawks Jonathan Toews vie, že absenciu 37-ročného slovenského krídelníka - svojho už tradičného parťáka z útoku - skôr či neskôr mužstvo pocíti.

"Chvália ma za moju hru vyváženú smerom dopredu aj dozadu, že som dobrý brániaci center, ktorý dokáže byť platný aj v ofenzíve, ale v tejto súvislosti nikdy neopomeniem Hossu za to, čo všetko prináša našej formácii a ako jej pomáha. Zvyčajne je prvý pri bekčekingu, nikdy z neho nevyprcháva energia a vždy je nápomocný obrancom," vravel pre TSN Toews.

Hossa sa zranil v zápase proti Anaheimu.

Hossa odohral v tejto sezóne zatiaľ 54 zápasov. Desaťkrát skóroval a má aj osemnásť asistencií a desať plusových bodov. Od päťstogólovej méty v NHL ho delia už iba štyri zásahy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kane: Hossa je naším najlepším útočníkom vo vyváženosti hry