USA posilnia 70-bodoví útočníci, Kanada zatiaľ bez veľkých mien

Americký útočník Pittsburghu Jake Guentzel pred bránkou Minnesoty.
Americký útočník Pittsburghu Jake Guentzel pred bránkou Minnesoty. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. máj 2023 o 11:35

Pomaly sa formujú zostavy pre MS v hokeji 2023.

BRATISLAVA. Kanada zverejnila zoznam prvých štyroch hráčov a dvoch brankárov, ktorí zabojujú o miesto v tíme na MS v Rige a Tampere.

V predbežnej nominácii sa zatiaľ nenachádza žiadne zo zvučných mien. Najviac bodov v tomto ročníku NHL nazbieral útočník Buffala Jack Quinn (37).

Pozornosť však púta najmä Adam Fantilli, ktorý je považovaný za dvojku draftu NHL 2023. Osemnásťročný center odohral sezónu v NCAA za University of Michigan a so ziskom 65 bodov (30+35) ovládol produktivitu súťaže.

"Javorové listy" zatiaľ disponujú dvojicou brankárov Samuelom Montembeaultom z Montrealu a Devonom Levim z Buffala.

Proti Kanade nastúpi v základnej B-skupine aj Slovensko (15. mája).

Američania aj so zvučnými menami

Kvalitný káder sa rysuje USA, ktoré ohlásili prvých šesť mien. V kádri je hneď dvojica hráčov, ktorí v tomto ročníku NHL prekročili 70-bodovú métu.

Prvým z nich je tretí najproduktívnejší hráč Pittsburghu Jake Guentzel, ktorý nazbieral 73 bodov (36+37). Zvučným menom je aj útočník Buffala Alex Tuch, ktorý dosiahol svoje osobné maximum so ziskom 79 bodov (36+43).

Útočník Buffala Sabres Alex Tuch v zápase proti Caroline.
Útočník Buffala Sabres Alex Tuch v zápase proti Caroline. (Autor: TASR/AP)

Na súpiske USA figuruje tiež tridsaťpäťročný skúsený útočník Pittsburghu Nick Bonino. Doteraz známu hráčsku štvoricu uzatvára útočník Vancouveru Conor Garland, ktorý sa stal druhým najproduktívnejším hráčom na MS 2021 v Rige.

Na brankárskom poste USA predbežne potvrdili brankársky tandem Casey DeSmith (Pittsburgh) a Drew Commesso (Boston University/NCAA).

Švédov posilní zatiaľ kvarteto z NHL

Prvých deväť mien z NHL zverejnila aj reprezentácia Švédska. V útoku je duo mladíkov z Detroitu Lucas Raymond a Jonatan Berggren či skúsený krídelník Anaheimu Jakob Silfverberg.

Medzi ťahúňov defenzívy by sa mal zaradiť 23-ročný Rasmus Sandin, ktorý nazbieral v drese Toronta a neskôr Washingtonu spolu 35 bodov (7+28).

V predbežnej nominácii je aj brankár Iowy z AHL Lucas Wallstedt. Na sociálnej sieti twitter prvé mená potvrdil hlavný tréner Sam Hallam.

Na webe eliteprospects.com už figuruje prvé meno aj pri tíme Francúzska.

Aj druhý rok za sebou sa zrejme budú môcť Francúzi spoliehať na svoju najväčšiu hviezdu Alexandra Texiera, ktorý je hráčom Columbusu Blue Jackets, no ročník strávil na hosťovaní v švajčiarskom Zürichu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»USA posilnia 70-bodoví útočníci, Kanada zatiaľ bez veľkých mien