Nepríjemná správa pre Kanaďanov. Na MS nemôžu počítať s úradujúcim šampiónom NBA

Jamal Murray v drese Denver Nuggets.
Jamal Murray v drese Denver Nuggets. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. aug 2023 o 11:15

Túži však hrať na OH 2024 v Paríži.

ABU DABÍ. Úradujúci šampión zámorskej basketbalovej NBA Jamal Murray z tímu Denver Nuggets nebude reprezentovať Kanadu na MS v basketbale 2023, ktoré sa od 25. augusta do 10. septembra uskutočnia v Japonsku, Indonézii a na Filipínach.

Murray: Potrebujem dodatočný oddych

Dvadsaťšesťročný rozohrávač sa zúčastnil na zraze kanadského tímu, ale na prípravné zápasy do Európy necestoval. Podľa jeho slov sa potrebuje zotaviť z dlhej a náročnej sezóny.

"V tréningovom kempe som zisťoval, ako by moje telo reagovalo a či by som bol fyzicky schopný hrať na najvyššej úrovni, ktorú si vyžadujú MS.

Po konzultácii s lekármi a tímom mi bolo jasné, že potrebujem dodatočný oddych. Preto som urobil náročné rozhodnutie o tom, že sa nezúčastním na turnaji," vysvetlil Murray neúčasť na šampionáte. Doplnil však, že túži hrať na OH 2024 v Paríži.

Kanaďania musia skončiť na MS 2023 medzi dvomi najlepšími mužstvami z amerického regiónu, aby sa tam kvalifikovali priamo.

Lídrom Kanady bude rozohrávač Oklahomy

Pri absencii Murrayho bude lídrom kanadského výberu rozohrávač Shai Gilgeous-Alexander z klubu Oklahoma City Thunder.

Kanaďania sa predstavia v H-skupine v indonézskej Jakarte s Francúzmi, Lotyšmi a reprezentantmi Libanonu. Šampionát vyvrcholí asi tri týždne pred začiatkom oficiálnej prípravy klubov NBA pred sezónou 2023/2024.

Na blížiacom sa svetovom šampionáte budú chýbať viaceré hviezdy profiligy.

Gréckemu výberu nepomôže Giannis Antetokounmpo z Milwaukee Bucks, Srbi nebudú môcť počítať s úradujúcim šampiónom profiligy Nikolom Jokičom z Denveru Nuggets, za Lotyšsko nenastúpi Kristaps Porzingis z Bostonu Celtics a čerstvá jednotka draftu nováčikov Victor Wembanyama z klubu San Antonio Spurs nenastúpi za Francúzsko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nepríjemná správa pre Kanaďanov. Na MS nemôžu počítať s úradujúcim šampiónom NBA