Kamenár je po premiére v Nantes spokojný

Ľuboš Kamenár
Ľuboš Kamenár (Autor: SITA)
SITA|11. aug 2009 o 16:25

Slovenský futbalový brankár Ľuboš Kamenár absolvoval v pondelok svoj súťažný debut v drese francúzskeho druholigového klubu FC Nantes, kam prestúpil začiatkom júla.

NANTES. Slovenský futbalový brankár Ľuboš Kamenár absolvoval v pondelok 10. augusta svoj súťažný debut v drese francúzskeho druholigového klubu FC Nantes, kam prestúpil začiatkom júla tohto roka z MFK Petržalka.

Premiéra mu výsledkovo nevyšla podľa predstáv, keďže zverenci nemeckého trénera Gernota Rohra neuspeli na ihrisku Caenu (0:1). Dvadsaťdvaročný reprezentačný gólman SR inkasoval v 35. min z kopačky Toudica, celkovo však bol so svojím výkonom spokojný.

"Bol to môj prvý súťažný zápas, som rád, že som dostal šancu. Napriek tomu, že sme prehrali, myslím si, že som nesklamal. Na druhej strane však musím povedať, že som nemal príliš veľa práce. Neuspeli sme proti ďalšiemu ašpirantovi na postup do Ligue 1, bol to taký šláger druhej ligy. Nič sa nedeje, ideme ďalej, nabudúce sa pokúsime túto prehru odčiniť," povedal v rozhovore pre agentúru SITA talentovaný "Kameň" a pokračoval: "Bol to celkom vyrovnaný zápas. Možno, ak by sme dali prvý gól my, a šance sme na to mali, celé by to bolo o inom. Pri inkasovanom góle som vôbec nemohol zasiahnuť. Jeden z hráčov súpera dostal zo strany strieľanú prihrávku na šestnástku a z prvej to trafil presne pod brvno do vinkľa. Končekmi prstov som si ešte siahol na loptu, no gólu som už nezabránil."

Ľuboš Kamenár sa už vo Francúzsku pomaly udomácňuje, aj keď ešte stále mu problém robí najmä jazyková bariéra. "Začiatky sú dosť ťažké. Mám problém s komunikáciou na ihrisku, zatiaľ ovládam len tie najzákladnejšie pokyny. Je tu však dobrá partia, chalani sa mi snažia pomôcť, hovoria aj po anglicky. Čo sa týka kvality druhej francúzskej ligy, je to tu trochu rýchlejšie ako na Slovensku, ale myslím si, že to celkom v pohode zvládam. Hráči sú technickejší, no až taký rozdiel to zasa nie je," vyhlásil odchovanec trnavskej brankárskej školy, ktorý sa cíti v novom klube ako jednotka: "V príprave som chytal vo všetkých dueloch, dva som odohral celé. V národnom pohári síce dostal prednosť Alonso, ktorý je v klube už dlho, ale v lige by som mal aj v ďalšom kole chytať ja."

Kamenár sa rozprával aj s reprezentačným trénerom Slovenska Vladimírom Weissom st. o možnosti jeho nominácie na stredajší prípravný zápas s Islandom.

"Dohodli sme, že bude pre mňa lepšie, keď zostanem v klube. Ak by som išiel na Island, musel by som vynechať prvé dve ligové kolá, čo by mi pri aklimatizácii určite nepomohlo," dodal Ľ. Kamenár, ktorému bude od utorka robiť vo Francúzsku spoločnosť už aj jeho priateľka.

Nachádzate sa tu:
Domov