Kahn sa s kariérou rozlúči v zápase Bayern - Nemecko

SITA|11. mar 2008 o 20:29

MNÍCHOV 11. marca (SITA, AP) - Nemecká futbalová reprezentácia odohrá v septembri na počesť rozlúčky Olivera Kahna s aktívnou kariérou exhibičný duel s Bayernom Mníchov. Nemecká futbalová federácia (DFB) ...

MNÍCHOV 11. marca (SITA, AP) - Nemecká futbalová reprezentácia odohrá v septembri na počesť rozlúčky Olivera Kahna s aktívnou kariérou exhibičný duel s Bayernom Mníchov. Nemecká futbalová federácia (DFB) spraví v prípade 86-násobného reprezentanta výnimku, ktorá sa vraj už nebude opakovať. Dôvodom sentimentálneho postoja DFB je skutočnosť, že 38-ročný gólman, ktorého najväčšie futbalové úspechy sú spojené s Bayernom, má "výnimočný status". Zatiaľ nebolo špecifikované, ktorý dres si Kahn vo svojom rozlúčkovom zápase oblečie. "Zavrieť dvere za profesionálnym futbalom po dvadsiatich rokoch nebude jednoduché. Na 2. septembra sa však už teraz teším, je pre mňa veľkou poctou, že sa rozlúčim v zápase medzi Bayernom a reprezentáciou," povedal držiteľ troch ocenení pre najlepšieho svetového brankára roka.

Ak by sa Kahn v septembrovom stretnutí postavil do bránky Nemecka, znamenalo by to, že posledný zápas za Bayern odohrá 27. augusta počas predsezónneho indického turné bavorského klubu proti Mohanu Bagun. Organizátori očakávajú že na popredný európsky tím sa príde pozrieť 120 000 divákov.


Nachádzate sa tu:
Domov