Kahn chce trénovať brankárov v Ázii

SITA|13. júl 2007 o 18:15

DONAUESCHINGEN 13. júna (SITA, AFP) - Nemecký futbalový brankár Bayernu Mníchov Oliver Kahn v piatok ozrejmil svoje plány, ktoré chce naplniť po skončení kariéry v júni budúceho roka. Tridsaťosemročný ...

DONAUESCHINGEN 13. júna (SITA, AFP) - Nemecký futbalový brankár Bayernu Mníchov Oliver Kahn v piatok ozrejmil svoje plány, ktoré chce naplniť po skončení kariéry v júni budúceho roka. Tridsaťosemročný rodák z Karlsruhe chce ostať pri futbale, presedlať však hodlá na trénerské remeslo.

"Mám takmer 39 rokov, chystám sa natrvalo odložiť brankárske rukavice a plánujem pomôcť pri tréningu brankárov v ázijských krajinách. V Číne, Japonsku či Kórejskej republike mám veľa kamarátov, sú to všetko ľudia, ktorí ma majú radi. Veľmi rád by som sa zapojil do viacročného projektu," povedal Kahn. Detaily však bývalý 86-násobný reprezentant Nemecka, ktorého na MS 2002 v Japonsku a Kórejskej republike zvolili za najlepšieho hráča finálového turnaja, nešpecifikoval.

VIDEO - Najlepšie momenty Olivera Kahna

Kahn v bavorskom veľkoklube odchytal od svojho príchodu v roku 1994 celkovo 403 duelov, pred poslednou sezónou kariéry je optimistom. Po príchode Miroslava Kloseho, Francka Riberyho a Lucu Toniho vidí šance na zisk titulu vo veľmi dobrom svetle. "Tím v takomto zložení môže vyhrať všetko," dodal držiteľ siedmych titulov z nemeckej bundesligy a víťaz Ligy majstrov z roku 2001.

Nachádzate sa tu:
Domov