Cristiano Ronaldo bude mať nového trénera, Pirlo v Juventuse skončil

Tréner Andrea Pirlo a Cristiano Ronaldo v Juventuse.
Tréner Andrea Pirlo a Cristiano Ronaldo v Juventuse.
TASR|28. máj 2021 o 12:50

Vrátiť sa má bývalý dlhoročný kouč Allegri.

TURÍN. Taliansky futbalový tréner Andrea Pirlo skončil po jednej sezóne na lavičke Juventusu Turín. V piatok o tom informoval klub na svojej oficiálnej stránke.

Podľa talianskych médii by sa mal na post hlavného kormidelníka vrátiť Massimiliano Allegri.

Bývalý vynikajúci stredopoliar a tvorca hry sa ujal funkcie vlani v auguste, keď vystriedal Maurizia Sarriho. Ten vydržal na poste taktiež len jeden rok.

Pred ním viedol klub päť sezón práve Allegri.

Pirlo priviedol Juventus k triumfom v Talianskom pohári i Superpohári, no nedokázal obhájiť ligový titul a prerušil tak sériu deviatich majstrovských sezón.

Turínčania obsadili pod jeho vedením 4. miesto v tabuľke a na poslednú chvíľu si zabezpečili účasť v budúcej sezóne Ligy majstrov, keď o bod predbehli piaty Neapol.

Na víťazný Inter stratili trinásť bodov. Juventusu sa v tejto sezóne nedarilo ani v Lige majstrov, vypadol v osemfinále s FC Porto.

"Ďakujeme ti Andrea a prajeme ti veľa šťastia do budúcnosti, ktorá bude určite úžasná," napísal klub na oficiálnej stránke.

Pirlo pôsobil v Juventuse ako hráč v rokoch 2011 až 2015 a získal s ním štyri majstrovské trofeje, Taliansky pohár a dvakrát národný Superpohár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Cristiano Ronaldo bude mať nového trénera, Pirlo v Juventuse skončil