Juventus sa dohodol s Lyonom na príchode Grossa

SITA|31. aug 2009 o 21:11

Vedenie talianskeho futbalového veľkoklubu Juventus Turín dospelo k dohode s Olympiquom Lyon o príchode obrancu Fabia Grossa.

RÍM.

Tridsaťdvaročný člen talianskej reprezentácie, ktorý na majstrovstvách sveta v roku 2006 v Nemecku získal zlatú medailu, by mal s Turínčanmi podpísať dvojročný kontrakt. Zúčastnené strany sa dohodli na odstupnom vo výške 3 milióny eur, hráč zarobí ročne 1,2 milióna eur. Informáciu priniesli talianske médiá.

Táto správa je však prekvapujúca, iba niekoľko hodín pred ňou totiž hráčov agent vyhlásil, že Juventus bude potrebovať zázrak, aby pred záverom prestupového obdobia dotiahol rokovania do konca.

"Juventus prišiel s ponukou, ktorú Lyon považuje za príliš nízku. S uplynutím každej ďalšej hodiny je prestup stále menej a menej reálny. Grosso sa chce vrátiť do Talianska, ale všetko má v rukách Lyon. Nie som optimistom, musel by sa stať zázrak, aby sa dnes ešte podarilo uzavrieť dohodu," povedal Beppe Bozzo. Grosso vybojoval počas svojho dvojročného pôsobenia vo Francúzsku jeden domáci titul a raz sa tešil z víťazstva vo Francúzskom pohári.

Pred treťou sezónou v Lyone ho o miesto v základnej zostave pripravila akvizícia z FC Porto Aly Cissokho. Na svetovom šampionáte v roku 2006 v Nemecku Grosso premenil rozhodujúci pokutový kop, ktorý vo finálovom penaltovom rozstrele priniesol pre Talianov titul majstrov sveta.

Do francúzskeho Lyonu prišiel v roku 2007 z milánskeho Interu. V drese sedemnásobného francúzskeho majstra odohral 52 duelov. Grosso sa v najbližšom čase pripojí k talianskemu výberu, ktorý čakajú dva zápasy kvalifikácie o postup na MS 2010 proti Gruzínsku a Bulharsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Juventus sa dohodol s Lyonom na príchode Grossa