Juventus nemal proti AC Miláno kopať pokutový kop, rozhodcov potrestajú

Brankár AC Miláno Gianluigi Donnarumma sa chytá za hlavu po víťaznom góle Juventusu.
Brankár AC Miláno Gianluigi Donnarumma sa chytá za hlavu po víťaznom góle Juventusu. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. mar 2017 o 08:21

Turínsky klub vyhral vďaka penalte, ktorú rozhodcovia nariadili v 97. minúte zápasu.

MILÁNO. Nariadenie penalty za ruku obrancu AC Miláno Mattiu De Sciglia v nadstavenom čase stretnutia proti Juventusu Turín v rámci 28. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže z 10. marca nebolo správne.

Podľa televíznej siete Premium Sport to uviedli prezident Asociácie talianskych rozhodcov Marcello Nicchi a Stefano Messina, ktorý deleguje arbitrov na stretnutia Serie A.

Z hlavného rozhodcu bol bránkový

Podľa rovnakého zdroja si Nicchi s Messinom myslia, že najväčšiu zodpovednosť za nespravodlivo odpískaný pokutový kop, ktorý napokon rozhodol o triumfe Juventusu, nesie asistent rozhodcu Daniele Doveri.

Práve 39-ročný Doveri mal byť v pozícii hlavného arbitra nedeľňajšieho zápasu 29. kola Serie A medzi Udinese a Palermom, no napokon bol iba bránkovým rozhodcom.

Rovnakú pozíciu zastával v nedeľu v stretnutí Cagliari s Laziom i hlavný rozhodca inkriminovaného duelu Davide Massa.

Podľa talianskych médii síce Massovi ani Doverimu nezastavia činnosť, ale už nebudú v aktuálnej sezóne delegovaní ako hlavní rozhodcovia zápasov elitnej talianskej súťaže. Informácie pochádzajú z portálov football-italia.net a calciomercato.com.

Hamšíkov tréner: Možno sme všetci blázni

Predohrávku 28. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže medzi lídrom tabuľky Juventusom Turín a AC Miláno (2:1) rozhodol domáci tím gólom z penalty v siedmej minúte nadstaveného času, ktorému predchádzala kontroverzná situácia.

Za stavu 1:1 nariadil rozhodca Davide Massa v 95. minúte zápasu pokutový kop za ruku Mattiu De Sciglia v šestnástke AC po pokuse Stephana Lichtsteinera odcentrovať.

Po penaltovom rozhodnutí arbitra hostia mohutne protestovali, v sťažnostiach zúrivo pokračovali aj po záverečnom hvizde.

Brankár Milánčanov Gianluigi Donnarumma netajil rozčarovanie pred novinármi: "To nie je možné. Vždy oni!"

Viac kontroverzie do celej udalosti pridal aj tréner Neapola Maurizio Sarri, keď spochybnil rozhodnutia arbitrov vo viacerých stretnutiach Juventusu Turín.

"Prečo Inter, Neapol a teraz i AC Miláno neuspeli na štadióne Juventusu a zhodne cítili krivdu zo strany rozhodcov? Možno sme všetci blázni," citovali 58-ročného kouča talianske médiá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Juventus nemal proti AC Miláno kopať pokutový kop, rozhodcov potrestajú