Kloppa podporoval od začiatku, Carraghera zmenil ako hráča aj človeka

Gérard Houllier na ilustračnom zábere.
Gérard Houllier na ilustračnom zábere. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. dec 2020 o 09:20

V Liverpoole spomínajú na Gérarda Houlliera.

LIVERPOOL. Tréner futbalistov Liverpoolu Jürgen Klopp vzdal hold svojmu predchodcovi Gérardovi Houllierovi, ktorý v pondelok zomrel vo veku 73 rokov.

"Nebol len skvelým trénerom, no aj človekom, z ktorého išiel dobrý pocit, keď bol nablízku. Pre nás to je veľká strata a smutný deň," povedal Klopp.

Houllier viedol FC Liverpool v rokoch 1998-2004. V sezóne 2000/2001 ho priviedol k triumfu v Pohári UEFA a v tom istom ročníku pridal aj ďalšia dva úspechy - triumf v FA Cupe a Ligovom pohári.

Klopp priznal, že s Francúzom sa poznal ešte pred príchodom na Anfield Road.

"Stretli sme sa ešte predtým, než som prišiel do Liverpoolu. Poznali sme sa iba trochu, no od prvého dňa tu ma mimoriadne podporoval.

Ani som nevedel, že má moje číslo, no on mi ako jeden z prvých po príchode sem poslal správu," zaspomínal si nemecký kouč, ktorý prevzal Liverpool v roku 2015 a ukončil jeho 30 rokov trvajúce čakanie na anglický titul.

Klopp ocenil aj Houllierov trénerský rukopis. "Akadémia FC Liverpool v Melwoode sa po jeho príchode zmenila na veľmi moderné miesto. Bol to pokrokový tréner s veľmi špecifickým prístupom k futbalu," pripomenul.

Na smutné správy reagoval aj legendárny kapitán Liverpoolu Steven Gerrard.

"Bolo pre mňa devastujúce počuť správu, že môj bývalý tréner Gérard Houllier zomrel. Nikdy nezabudnem na to, čo tento muž urobil pre mňa a pre moju kariéru," uviedol víťaz Ligy majstrov z roku 2005.

V podobnom duchu sa vyjadril aj obranca Jamie Carragher, ktorý priznal, že Houllier ho zmenil nielen ako hráča, ale aj ako človeka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Kloppa podporoval od začiatku, Carraghera zmenil ako hráča aj človeka