Jurčo sa vrátil, hral prvý raz po zranení. Bol excelentný, chválil ho tréner

(Autor: Twitter)
SITA|30. nov 2016 o 07:38

Slováka dlhodobo trápili problémy s chrbtom.

DETROIT. Sedemmesačná vynútená pauza sa skončila, problémy s chrbtom pominuli a Slovák v detroitských službách Tomáš Jurčo je späť v NHL.

V utorok si proti Dallasu (3:1) odkrútil tohtosezónny debut a stačilo mu necelých desať minút na ľade, aby si vyslúžil slová chvály na svoju adresu. Na krídle štvrtej formácie s centrom Rileym Sheahanom a Stevom Ottom pôsobil sviežo a bol vítaným prínosom pre tím.

"Cítil som sa skvelo, sebavedomo. Bol to celkom úspešný zápas pre mňa aj pre celý tím. Je to za mnou, každý večer sa pokúsim o to isté," konštatoval Jurčo pred médiami.

"Našej formácii vyšlo prvé striedanie, čo nám pomohlo. Mali sme aj zopár ďalších dobrých, sebavedomie rástlo. Po Rileyho boku si to užívam, hrali sme v jednom útoku v Grand Rapids aj prvý rok v Detroite. Ott je tvrdý chlapík, ktorý tiež niečo vie a spolu nám to fungovalo," dodal dvadsaťtriročný Jurčo.

"Chcem hrať najlepšie, ako viem, nezáleží na tom, kde a koľko. Snažím sa priniesť tímu rýchlosť, bol som plný energie," doplnil ešte Jurčo.

Kouč Red Wings Jeff Blashill netajil spokojnosť s Košičanovým výkonom. "Bol excelentný. Dobre korčuľoval, hneď pri svojom prvom striedaní nastrelil žŕdku. Korčuliarsky je silný, svojej formácii dodal dynamiku. Ak bude takto pokračovať, otvorí si cestu k vyššej minutáži," predznamenal tréner podľa Detroit Free Press.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčo sa vrátil, hral prvý raz po zranení. Bol excelentný, chválil ho tréner