Jurčinovi spolupráca so S. Fiodorovom vyhovuje

SITA|15. okt 2008 o 11:49

domácich novinárov vyvolal po pondelkovom zápase zámorskej hokejovej NHL Washington - Vancouver (5:1) slovenský obranca Milan Jurčina.

WASHINGTON. Záujem Na svoje konto si totiž pripísal jeden presný zásah a smerom dopredu bol netradične aktívny. V štatistikách pri jeho mene svietia v spomenutom stretnutí štyri strelecké pokusy, čo by bolo nebolo prekvapujúce pri útočných esách ako Alexander Siomin alebo Alexander Ovečkin. Pre 25-ročného rodáka z Liptovského Mikuláša bol gól v sieti brankára "kosatiek" Roberta Luonga prvým po viac ako roku, naposledy sa strelecky presadil v úvode sezóny 2007/08.

"Mojou primárnou úlohou je najmä brániť, mám výsostne defenzívne ciele. Ak sa však otvorí priestor a mám šancu vystreliť, prečo by som nemohol?" poznamenal Jurčina, ktorý vo štvrtok v Pittsburghu nastúpi na svoj dvojstý duel v zámorskej profilige.

Do Washingtonu prišiel Jurčina v roku 2006 z Bostonu, v drese ktorého nastúpil na 91 duelov NHL. Bruins si ho vybrali v nováčikovskom drafte v roku 2001 v 8. kole (241. miesto). "Určite od Milana chceme, aby sa pokúšal aj o streľbu. Vie vystreliť veľmi tvrdo, nevidím dôvod, prečo týmto jeho talentom mrhať. Keď bude strieľať, bude dávať góly," povedal tréner Capitals Bruce Boudreau.

Ofenzívne chute sa v zápase proti Washingtonu mohli na Jurčinu "nalepiť" z jeho defenzívneho partnera Sergeja Fiodorova. "Čo mám na to povedať? Na ľade mu to pri mne išlo a mne sa darilo pri spolupráci s ním," poznamenal ruský hokejista a M. Jurčina ho doplnil: "Bolo to vynikajúce. Po zápase sa ma na to pýtalo dosť veľa ľudí. Sergej je s pukom taký pokojný. Má veľa skúseností, takže môže hrať na každej pozícii, možno aj ako brankár by sa uchytil. Je to skvelý chalan."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčinovi spolupráca so S. Fiodorovom vyhovuje