Jurčina si v NHL polepší takmer o pol milióna

Milan Jurčina (vpravo) už pozná výsledok arbitráže.
Milan Jurčina (vpravo) už pozná výsledok arbitráže. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. júl 2009 o 21:21

Arbitrážny sudca stanovil slovenskému obrancovi plat 1,4 milióna dolárov.

TORONTO, BRATISLAVA. „Spokojný, no trošinku aj sklamaný," s týmito slovami prijal 26-ročný obranca Washington Capitals Milan Jurčina rozhodnutie arbitrážneho sudcu NHL o svojom plate v budúcej sezóne. Zarobí 1,4 milióna dolárov. Suma je záväzná pre obe strany, podpíšu ročný kontrakt.

Slovenský hokejista sa po vypršaní zmluvy ako obmedzený voľný hráč nevedel s klubom dohodnúť na plate. Neprijal ponuku Washingtonu na desaťpercentné zvýšenie vlaňajšieho zárobku 912 500 USD, a tak tento týždeň v utorok prišlo na rad arbitrážne pojednávanie. Jurčina s agentom Allanom Walshom pôvodne žiadali dvojnásobok predchádzajúceho platu.

„Polepšil som si takmer o pol milióna, no mohlo to byť aj viac," hodnotil novú zmluvu rodák z Liptovského Mikuláša. „Arbitráž býva dosť neskoro, prevažná väčšina klubov už má hráčske kádre naplnené. Ak by mi prisúdili plat nad priemerný zárobok 1,57 milióna dolárov, Washington by ma mohol uvoľniť. V tomto čase by som si už ťažko hľadal nové miesto. Preto sme na arbitráži s agentom žiadali hornú hranicu 1,5 milióna, aby sme neprekročili spomínanú cifru. Takto mám istotu, že v tíme Capitals zostanem aj v ďalšej sezóne."

Washington žiadal dvojročnú zmluvu, s čím slovenský hokejista nesúhlasil. Na budúci rok sa stane neobmedzeným voľným hráčom, môže ho angažovať ktorýkoľvek klub NHL.

S platom 1,4 mil. dolárov bude Jurčina v ročníku 2009 - 2010 deviatym najlepšie zarábajúcim Slovákom v NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčina si v NHL polepší takmer o pol milióna