Juraj Vengloš: "Marek Čech do PAOK Solún? Nezmysel!"

SITA|13. máj 2008 o 12:38

SOLÚN 13. mája (SITA) - Grécky prvoligový futbalový klub PAOK Solún prejavil záujem o hosťovanie slovenského reprezentačného obrancu Marka Čecha, kmeňového hráča portugalského majstra FC Porto. Podľa ...

SOLÚN 13. mája (SITA) - Grécky prvoligový futbalový klub PAOK Solún prejavil záujem o hosťovanie slovenského reprezentačného obrancu Marka Čecha, kmeňového hráča portugalského majstra FC Porto. Podľa informácií z gréckych zdrojov sa mal o príchod 25-ročného ľavonohého univerzála na Balkánsky polostrov postarať súčasný kouč PAOK a bývalý tréner "drakov" Fernando Santos, ktorý bol v Porte na rokovaniach minulý týždeň. Hráčsky agent 25-násobného reprezentanta SR Juraj Vengloš však pre agentúru SITA túto informáciu rezolútne poprel: "Je to nezmysel. V Marekovom prípade sa nikto o nič neuchádzal, celé je to dezinformácia. Marek by do Grécka určite nešiel, keďže má aj oveľa zaujímavejšie ponuky z iných krajín. Momentálne ich však nechcem konkretizovať. Teraz príde Marek na reprezentačný zraz, čo určite využijeme na detailnejší rozhovor, sadneme si a všetko rozoberieme."

Autor troch gólov v najcennejšom drese má s FC Porto platný kontrakt ešte jednu sezónu, do leta 2009. Na Iberský polostrov prišiel rodák z Trebišova v roku 2005 zo Sparty Praha, predtým pôsobil v bratislavskom Interi. Zaujímavosťou je, že M. Čech sa už v štyroch sezónach po sebe tešil zo zisku majstrovského titulu. V roku 2005 dvíhal víťazný pohár v drese Sparty, a potom trikrát v rade ako obranca "modro-bielych". A to ešte v sezóne 2000/01 dominoval s Interom Bratislava v najvyššej slovenskej súťaži.

PAOK Solún sa v zime zaujímal aj o ďalšieho reprezentanta SR, stredopoliara Artmedie Petržalka Jána Kozáka ml. Ten sa v zime "naťahoval" s aktuálnym lídrom corgoňligovej tabuľky a čerstvým víťazom Slovenského pohára o zmluvu, napokon koncom januára podpísal s tímom z pravého brehu Dunaja nový dvojročný kontrakt.

Nachádzate sa tu:
Domov