Ako zlato z Göteborgu. Draft NHL bol neuveriteľný večer splnených snov

Juraj Slafkovský na drafte NHL.
Juraj Slafkovský na drafte NHL. (Autor: Reuters)
Ondrej Rusnák|8. júl 2022 o 09:00

7. júl 2022 už navždy bude patriť k jednému z najvýnimočnejších momentov slovenského hokeja vo svojej histórii.

Predstavte si pár mesiacov dozadu vysloviť vetu: „Z prvých dvoch miest na drafte NHL boli vybratí dvaja Slováci.“

Boli by ste považovaný za poloblázna, v lepšom prípade za hokejového analfabeta. Dnes sa táto veta stáva titulkom v celom (hokejovom) svete.

Neuveriteľné, úžasné a nakoniec aj celkom zaslúžené.

Príklepy Ondreja Rusnáka

Ondrej Rusnák (32) je bývalý hokejový útočník, ktorý hral o.i. za Slovan, Trenčín či Poprad. Bol členom slovenskej dvadsiatky, ktorá obsadila na MS 2009 štvrté miesto. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Ponúka rozhovory so zaujímavými ľuďmi, aj pohľad do zákulisia. Študuje na Vysokej škole manažmentu v Bratislave, je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Čoho sme boli svedkami

Montreal Canadiens mal po 42 rokoch možnosť vybrať si svoju jednotku v drafte. Navyše, draft NHL sa konal v montrealskom Bell Centre, najväčšom chráme hokeja na svete.

Môžeme začať, scéna je pripravená.

Na pódiu stoja všetci dôležití muži najúspešnejšieho klubu na svete a pomedzi francúzštinu a angličtinu od generálneho manažéra Canadiens Kenta Hughesa zrazu počujeme „....from Slovak national team, Juraj Slafkovský“.

Asi na sekundu nikto nechápe, čo sa deje, dokonca ani Juraj na tribúne. Vidíme slzy, objatia v rodine Slafkovských. Favorit draftu Shane Wright a aj náš Šimon Nemec gratulujú Jurajovi podaním rúk.

Ten sa následne otočí a vykročí smerom k pódiu, kde už čaká komisár NHL Gary Bettman. Prvý muž profiligy ho víta, následne posiela za zástupcami Montrealu.

Predstavitelia najslávnejšieho klubu sveta podávajú Jurajovi šiltovku a červeno modrý dres s číslom 1 a menom Slafkovský, ktorý si navlieka. Slovensko má prvú jednotku draftu NHL vo svojej histórii!

V prvom rozhovore pre kanadské médium pôsobí Slafkovský už ako ho poznáme. S uvoľneným prejavom si na účet Slovenska zavtipkuje, že to musí byť doma bláznivé. Má pravdu, a to ešte všetkým „blaznovstvám“ nie je koniec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ako zlato z Göteborgu. Draft NHL bol neuveriteľný večer splnených snov