Slafkovský hodnotí MS. Páčil sa mu súboj brankárov aj efektný nájazd

Martin Chromiak prekonáva v nájazdoch kanadského brankára Samuela Montembeaulta.
Martin Chromiak prekonáva v nájazdoch kanadského brankára Samuela Montembeaulta. (Autor: TASR)
SITA|17. máj 2023 o 13:00

Mladý útočník verí, že Slováci postúpia do štvrťfinále.

BRATISLAVA. Slovenský útočník Juraj Slafkovský začal opäť naplno trénovať po zranení, ktoré mu v januári predčasne ukončilo sezónu 2022/2023 v drese tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL.

V Košiciach sa okrem iného pripravuje aj na maturitu, ktorú absolvuje na konci mája. Devätnásťročný krídelník síce nemôže pomôcť reprezentácii na majstrovstvách sveta vo Fínsku a Lotyšsku, no krajanov pozorne sleduje.

Bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu odohral v jeho prvom ročníku v zámorí 39 zápasov s bilanciou štyri góly a šesť asistencií.

V januári však utrpel zranenie kolena, z ktorého sa dlho zotavoval.

"Myslím si, že je to už v pohode a korčuľujem i trénujem naplno. S tréningom som začal už v Montreale a teraz budem pokračovať doma.

Sezóna sa nám začína až v októbri a času na poctivú prípravu je teda veľa," povedal Slafkovský v rozhovore pre web Hockey Slovakia.

Jednotka vlaňajšieho draftu nováčikov do NHL si nenechala ujsť súboj Slovenska proti Kanade. Hrali v ňom aj dvaja hokejisti z Montrealu - brankár Samuel Montembeault a obranca Justin Barron.

"Sledoval som ich pozorne. Na jednej strane ma mrzí, že sme s Kanadou prehrali. Na druhej strane ma však teší, že máme v Montreale takého dobrého brankára. Sam chytal výborne, ale to isté platilo aj o našom Samovi Hlavajovi.

Krásny súboj Samuela proti Samuelovi. Vyhral to ten kanadský, ale hanbiť sa nemusí ani náš. Bol to veľmi pekný zápas a určite sme mohli aj vyhrať.

Osobne sa mi páčil hlavne krásny nájazd Maťa Chromiaka. Bohužiaľ, podobne ako v osemnástke či dvadsiatke sme nemali potrebné šťastie. Ja však verím, že sa k nám prikloní v ten správny čas," skonštatoval Slafkovský.

Najužitočnejší hráč vlaňajšieho olympijského turnaja nepochybuje o tom, že Slováci postúpia na šampionáte do vyraďovacej časti.

"Výkony našich chlapcov ma príjemne prekvapili a určite potešili. Len aby takto pokračovali a bude to výborné. Verím, že nám štvrťfinále neunikne.

A potom príde najdôležitejší zápas na turnaji. Teraz je však potrebné povyhrávať to, čo treba," myslí si Juraj Slafkovský, ktorý si zahral na predošlých dvoch MS a na oboch skončil slovenský tím ôsmy.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Slafkovský hodnotí MS. Páčil sa mu súboj brankárov aj efektný nájazd