Celý život venoval športu a vzdelaniu, dlhé roky bol pri českých olympionikoch. Zomrel Josef Dovalil

Josef Dovalil.
Josef Dovalil. (Autor: olympijskytym.cz)
Sportnet|5. júl 2024 o 13:45

Bol aj členom výkonného výboru Českého zväzu ľadového hokeja.

PRAHA. Vo veku 80 rokov zomrel Josef Dovadil, dlhoročný predseda Českej olympijskej akadémie a miestopredseda Českého olympijského výboru (ČOV), informoval web olympijskytym.cz.

Bol uznávaný pedagóg Fakulty telesnej východy a športu Univerzity Karlovej (FTVS UK) a odborníkom v oblasti športového tréningu.

Celý život zasvätil športu a vzdelaniu. Na FTVS UK zastával funkciou prodekana aj dekana. Bol autorom mnohých odborných publikácií.

"Jozefa som si veľmi vážil pre jeho hlbokú znalosť olympizmu, schopnosť pokojne a vecne hodnotiť výzvy, ktoré v súčasnosti pred olympijským hnutia stoja. Česť jeho pamiatke a úprimnú sústrasť rodine a priateľom," povedal predseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Dovalil bol dlhé roky členom výkonného výboru Českého zväzu ľadového hokeja a v rokoch 1996 až 2012 zastával funkciu miestopredsedu ČOV pre olympizmus. V rokoch 2012 až 2016 viedol Českú olympijskú akadémiu.

Za svoju celoživotnú prácu a prínos českému športu bol v roku 2013 uvedený do Siene slávy českého hokeja a v roku 2018 obdržal od Únie profesionálnych trénerov cenu za celoživotné dielo v oblasti trénerstva, športu a olympionizmu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Celý život venoval športu a vzdelaniu, dlhé roky bol pri českých olympionikoch. Zomrel Josef Dovalil