Jona Jonesa tak skoro neuvidíme, objavili sa nové komplikácie

(Zdroj: Zuffa/UFC)
Daniel Stankovič|26. máj 2021 o 19:07 (aktualizované 26. máj 2021 o 19:11)

Návrat sa odkladá.

ALBEQUERQUE. Z očakávaného zápasu v ťažkej váhe jedného z najlepších bojovníkov UFC sa stáva nekonečný príbeh. Podľa najnovších vyjadrení Jona Jonesa sa jeho debutu tento rok nedočkáme.

Problémom v prípade Jona Jonesa už nie je len spor s prezidentom americkej organizácie Danom Whiteom. Po novom sa k tomu pridáva aj zvykanie si na váhovú zmenu.

33-ročný zápasník hovorí o problémoch s naberaním svalovej hmoty, čo v žiadnom prípade nechce podceniť. 

„Úprimne cítim, že jediný, kto by teraz získal z môjho prechodu do ťažkej váhy sú ostatní bojovníci v tejto divízii. Vydal som sa po ceste, kedy takto o rok budem pre nich skutočným problém. Som v poriadku s tým, že si počkám, a to presne aj urobím.

Vždy som bol v našej rodine najchudším a až teraz vidím, že byť správnou ťažkou váhou je oveľa ťažšie, než som si myslel. Chcem to na prvý pokus urobiť čo najlepšie,“ napísal na sociálnej sieti najmladší šampión histórie UFC.

Jones sa v oktagone naposledy ukázal v titulovom súboji proti Dominickovi Reyesovi vo februári minulého roka, kedy po vyrovnanom súboji napokon úspešne obhájil opasok poloťažkej divízie. 

Len pár mesiacov po tom, sa Jones rozhodol vzdať titulu a ohlásil prechod do ťažkej váhy, a to z jasného dôvodu: konfrontovať sa s novými výzvami v podobe náročnejších súperov.

Kruh sa krátko na to uzatvoril, keď do hry zasiahli problémy v otázke peňazí za ďalší súboj s prezidentom UFC Danom Whiteom.

Nateraz tak ostáva jeho premiéra v ťažkej váhe želaním fanúšikov zmiešaných bojových umení. V súvislosti s ňou sa najviac spomína titulový duel so šampiónom Francisom Ngannouom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Jona Jonesa tak skoro neuvidíme, objavili sa nové komplikácie