Joaquín Caparrós údajne prevezme španielsku reprezentáciu

SITA|4. mar 2016 o 14:25

Caparrósa považujú za človeka, ktorý položil základy úspešného tímu FC Sevilla v 21. storočí

MADRID. Nástupcom Vicenteho Del Bosqua pri kormidle španielskej futbalovej reprezentácie sa údajne stane Joaquín Caparrós.

Šesťdesiatročný rodák z Andalúzie je podľa portálu football-espana.net prvou voľbou tamojšej futbalovej federácie (RFEF).

Del Bosque pôsobiaci vo funkcii trénera "La Furie Roja" od roku 2008 plánuje skončiť po tohtoročných ME vo Francúzsku. Niekdajší kouč Realu Madrid a Besiktasu Istanbul pred pár dňami vyhlásil, že má presnú predstavu o svojom nástupcovi, meno si však nechá pre seba.

Podľa denníka AS sa prezident RFEF Ángel María Villar rozhodol nepresviedčať ďalej Del Bosqua a Caparrós dokonale zapadá do jeho predstáv o novom kormidelníkovi - je Španiel a momentálne nezamestnaný.

A čo na to samotný adept?

"Rád by som videl Vicenteho naďalej vo funkcii, ale keďže som Španiel, bolo by pre ma cťou viesť naše národné mužstvo. Bola by to najväčšia výzva v mojej kariére. Mám pätnásťročné skúsenosti z La Ligy a náš futbal poznám od regionálnych líg až po elitnú súťaž. Mám dobrý vzťah s RFEF a ak by mi pán Villar ponúkol prácu, neváhal by som ani sekundu," vyhlásil Caparrós podľa webu football-espana.net.

V súvislosti s postom trénera španielskeho tímu sa skloňovali aj mená Ernesta Valverdeho, Paca Jémeza a Unaia Emeryho. V ich neprospech hovorí, že sú momentálne viazaní povinnosťami vo svojich kluboch.

Ďalší z kandidátov, Julen Lopetegui, údajne stratil šancu po neúspechu na lavičke FC Porto, kde skončil začiatkom januára.

Caparrós vraj nedávno odmietol ponuky Espanyolu Barcelona, Málagy a Valencie. Hoci v minulosti nedobrovoľne odišiel z Deportiva La Coruňa, Mallorky a Granady, plusom na jeho konte je záchrana Levante v najvyššej súťaži v sezóne 2013/2014. Caparrósa tiež považujú za človeka, ktorý položil základy úspešného tímu FC Sevilla v 21. storočí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Joaquín Caparrós údajne prevezme španielsku reprezentáciu