Jendrišek: O návrate do reprezentácie už príliš nerozmýšľam

Erik Jendrišek.
Erik Jendrišek. (Autor: TASR)
SITA|8. feb 2016 o 09:47

Jendrišek sa naposledy predstavil v reprezentačnom drese 23. mája 2014 v zápase s Čiernou Horou (2:0), v ktorom skóroval.

KRAKOV. Slovenský futbalový útočník v službách poľského klubu Cracovia Krakov Erik Jendrišek si uvedomuje, že šanca dostať sa do 23-člennej nominácie na majstrovstvá Európy do Francúzska je veľmi malá.

"Momentálne sa sústredím na hru v Cracovii, o návrate do národného mužstva už príliš nerozmýšľam," vyhlásil pre Przeglad Sportowy 37-násobný slovenský reprezentant a účastník MS 2010 v JAR.

"Mojou poslednou šancou na francúzsky šampionát sú marcové prípravné zápasy s Írskom a Lotyšskom. Ak sa neobjavím v nominácii na ne, táto kapitola bude pre mňa uzavretá. Už dávno som nebol s trénerom Kozákom v kontakte, takže si zrejme pomaly začnem plánovať letnú dovolenku," doplnil 29-ročný rodák z Trstenej.

Jendrišek sa naposledy predstavil v reprezentačnom drese 23. mája 2014 v zápase s Čiernou Horou (2:0), v ktorom dokonca skóroval. Vlani v marci sa ešte objavil v nominácii na duely s Luxemburskom a Českom.

Niekdajšieho hráča MFK Ružomberok či nemeckého 1. FC Kaiserslautern teší vydarená zimná príprava.

"Nemáme sa na čo sťažovať. Boli sme na sústredení v Španielsku. Odohrali sme dobré prípravné zápasy, či už proti môjmu bývalému klubu z Kaiserslauternu alebo Zemplínu Michalovce. Verím, že v jarnej časti budeme podávať rovnaké výkony ako na jeseň," skonštatoval Jendrišek, ktorý sa už nevie dočkať prvého súťažného stretnutia v roku 2016.

Cracovii patrí po 21 kolách solídne 3. miesto v tabuľke Ekstraklasy. "Už mi chýba adrenalín zo súťažných vystúpení. Prípravné zápasy takéto niečo nikdy nenahradia," vyhlásil na záver Erik Jendrišek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Jendrišek: O návrate do reprezentácie už príliš nerozmýšľam