Jednotkou Toronta by mal byť Reimer

James Reimer sa s Torontom dohodol na trojročnej zmluve.
James Reimer sa s Torontom dohodol na trojročnej zmluve. (Autor: SITA)
SITA|10. jún 2011 o 10:09

Manažment hokejového Toronto Maple Leafs si veľa sľubuje od brankára Jamesa Reimera, ktorý by mal byť jednotkou mužstva v nasledujúcich troch sezónach.

TORONTO. Reimer súhlasil s podpisom novej zmluvy na 5,4 milióna dolárov.

Dvadsaťtriročný gólman začal posledný ročník v AHL, po povolaní do prvého tímu Maple Leafs všetkých prekvapil a stal sa dôležitou súčasťou tímu.

"Vybojoval si možnosť chytať v NHL. Teraz veríme, že jeho talent a usilovnosť budú dôležitými faktormi úspechu nášho tímu v nasledujúcej sezóne," uviedol v klubovom stanovisku generálny manažér Maple Leafs Brian Burke.

Reimer mal doteraz s Torontom nováčikovský kontrakt na 600-tisíc dolárov. Spolu s ním by mal brankársky post v Maple Leafs zaplniť Švéd Jonas Gustavsson, otáznik visí nad Jeanom-Sebastienom Giguerom. Kanaďanovi, ktorý polovicu sezóny vynechal pre zranenie, vyprší 30. júna doterajší kontrakt a Burke ešte nerozhodol o tom, či budú v spolupráci pokračovať alebo nie.

Reimer odchytal za Toronto v druhej polovici tejto sezóny 37 stretnutí, z ktorých bolo 20 víťazných. V priemere inkasoval 2,60 gólu na zápas a mal 92,1 % úspešnosť. Kanadu na prelome apríla a mája reprezentoval na MS na Slovensku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jednotkou Toronta by mal byť Reimer